DIY: Stijlvolle WK ketting

DIY WK ketting

Leuk hoor, al die oranje meuk om onze mannen naar de overwinning te fluiten, toeteren en zwaaien. Maar om het nou stijlvol te noemen… Daarom pimpen wij een goedkoop scheidsrechterfluitje naar een modisch verantwoorde ketting. 

DIY sfeer1 ketting

DOY overzicht ketting

Op je lijstje
– oranje scheidsrechterfluit
– witte spuitverf
– oude krant
– dun, zilverkleurig kettinkje
– koppelstukje (sluiting van de ketting)

DIY ketting stappen

Foto 1
Ga naar buiten, hou het fluitje aan het touwtje vast en spuit het met de spuitbus wit. Hou voldoende afstand. Geen zorgen als je een eventueel voetbalmotief nog door de eerste laag heen ziet, want waarschijnlijk heeft de fluit meerdere lagen nodig. Laat elke laag goed drogen, voordat je de volgende er op spuit. Ons fluitje was na drie lagen egaal wit.

Foto 2+3
Is de verf goed droog? Verwijder het touwtje en rijg het kettinkje er door heen. Druk het koppelstukje in het laatste bolletje van de ketting.

Foto 4+5
Hang de ketting om je nek en bepaal de juiste lengte. Knip met een tangetje of een stevige schaar het kettinkje door. Druk ook het andere uiteinde van de ketting in het koppelstukje.

Iets indrukwekkends in elkaar geknutseld? Deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy of volg ons DIY bord op Pinterest.

DIY sfeer 2 kettingFoto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck