DIY: Strikhakken

DIY strikhakken

Zul je altijd zien: na weken webshops afstruinen heb je eindelijk een beauty van een jurk gescoord, staan er alleen maar saaie hakken in je kast. Wat nu? Tijdelijk opstrikken, want dat kost je nog geen tientje. En: doet het goed op alle feesten en partijen.

DIY sfeer strikhakken

DIY overzicht strikhakken

Op je lijstje
– een paar simpele, zwarte pumps
– schaar
– textiellijm
– zelfklevend klittenband (te koop bij de fourniturenwinkel)
– 1 m stug roze lint of band (van zo’n 2 cm breed)
– 1 m stug zwart lint of band (van zo’n 3 cm breed)

DIY stappen strikhakken

Foto 1 + 2
Knip een flink stuk, zo’n 30 centimeter, uit het roze band. Leg er een knoop in en zorg ervoor dat een van de uiteindes in de knoop ‘blijft zitten’, zodat je een lus krijgt. Probeer de band zonder kreukels te knopen.

Foto 3
Knip de uiteindes zo af dat je ze op elkaar kunt lijmen en je genoeg lint overhoudt voor de lussen. Maak op deze manier twee roze en twee zwarte strikken.

Foto 4 + 5
Knip van een deel van het zelfklevende klittenband vier reepjes van één centimeter breed. Plak de stukjes achter op de strikken.

Foto 6
Knip een stuk van zo’n vier centimeter uit het andere deel van het zelfklevende klittenband. Plak dit achter op de schoen. Heb je het idee dat het niet goed genoeg plakt, dan kun je dit met een laagje textiellijm verstevigen. Laat een paar minuten drogen.

Foto 7
Plak de strikken aan de achterkant op schoen: de kleinere roze strik boven de zwarte. En nu hop, de dansvloer op!

Iets indrukwekkends in elkaar geknutseld? Deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy of volg ons DIY bord op Pinterest.

DIY sfeer2 strikhakken

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck