Doe die klotetelefoon weg

‘Geweldige plaatsen!’ roep ik tegen Lau. Hij knikt enthousiast. We visten achter het net voor Muse-tickets van afgelopen december, maar nu staan we er dan toch. We hadden er zelfs twee keer zoveel kaartjes als de bedoeling was, want ik had ze als verrassing gekocht en Lau ook. Gelukkig kan ik nooit een cadeautje geheim houden, dus praatte ik mijn mond voorbij en konden we dit luxeprobleem nog op tijd oplossen.

Zó’ne grote vuurbal JONGE!
Aan het podium zit een soort catwalk vast, met aan het uiteinde een kleiner, rond podium. Slechts drie rijen mensen scheiden ons van het kleine podium. Matt Bellamy is straks zo dichtbij dat ik hem bijna aan zou kunnen raken. Niet dat ik dat zou willen (ik wist tot twee jaar geleden nog niet eens hoe mijn favoriete band eruitzag), maar het is een leuk gegeven. Niet alleen het voorprogramma is geweldig (Bastille én Biffy Clyro) maar ook de show van Muse zelf overtreft de twee eerdere optredens van hen die ik heb bijgewoond. Iedere keer als ik denk: ‘Nu kan het niet meer toffer worden,’ WORDT HET GEWOON NOG TOFFER. Een vuurbal, een zwevende gloeilamp met een danseres erin, een robot, alles!

The unrecorded desires in your heart
Op de artiesten, de show en de plek die we in de zaal hebben bemachtigd is dus helemaal niets aan te merken. Toch is er één dingetje dat mijn avond nóg beter zou kunnen maken: als iedereen z’n fucking mobieltje gewoon in zijn broekzak zou laten zitten en niet constant met geheven handen alles staat te filmen. Ik weet zeker dat er mensen in de zaal zijn die meer naar hun scherm hebben gestaard dan naar de band zelf. Geniet gewoon van het concert in plaats van je arm uit de kom te draaien en steeds te checken of je alles er wel goed op krijgt!

Filmpje van een filmpje
Zo verandert onze prachtplek in een prutplek, want zodra een van de bandleden ook maar in de búúrt van het ronde podium komt, gaan er meteen zeshonderddrieëntachtig handen de lucht in voor mijn neus om alles te filmen. Wat het meisje voor mij doet slaat alles; ze steekt haar mobieltje in de lucht, maar omdat het meisje voor háár dat ook doet, maakt ze een filmpje van het filmende mobieltje van haar voorgangster. Ik had er eigenlijk een foto van moeten maken, maar gezien het feit dat ik erover zeur in mijn blog dat was misschien lichtelijk ongepast geweest.

PUT THAT SHIT AWAY
Niet alleen de mensen in de zaal vinden het trouwens irritant; ook de bands die optreden worden zo nu en dan kriegel van het feit dat iedereen het optreden door een schermpje schijnt te bekijken. De Yeah Yeah Yeah’s besloten hun mening te ventileren:

Put that shit away

Bron foto

Amen.

Foto: Paul J. Coles