Doen volgens Debby: 3x ’t water op

Doen volgens Debby

Deze week zou Amsterdam in het teken staan van Sail, het vijfjaarlijkse botenspektakel dat miljoenen bezoekers trekt. Helaas valt ook dit evenement door COVID-19 in het water. Gelukkig biedt Nederland genoeg nautische alternatieven.

  1. Friese vaarroutes: Zeg je water, dan zeg je  Friesland. Op friesland.nl vind je twaalf vaarroutes door de provincie. Ga bijvoorbeeld voor de Elfstedenroute of de Woudaaproute. Ga je voor die laatste, leg dan vooral even aan bij Omke Jan in Woudsend. Een bourgondische ontmoetingsplek met heerlijk terras aan het water. Omkejan.nl
  2. Beste van de Biesbosch: Ook in Brabant is het goed toeven op het water. De wilgenbossen, groene oevers en kronkelende kreekjes van de Biesbosch ervaar je het best vanuit je eigen roeiboot, kano of fluisterboot. Op np-debiesbosch.nl vind je de beste routes en een overzicht van verhuurders.
  3. Suppen in de stad: Vaar je liever door de stad, maar heb je geen zin in een grachtenfile in Amsterdam? Laat je dan eens verrassen door de historische binnenstad van Alkmaar. Je huurt er al een bootje vanaf € 13,50 per uur. Suppen kan ook (€ 10 per uur).
    Check alkmaarprachtstad.nl voor verhuuradressen.

Dit verhaal komt uit VIVA-33. Wist je dat je de nieuwste VIVA ook als losse editie heel makkelijk kunt bestellen via deze link

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«