Doen volgens Debby: 3x in de tuin

Doen volgens Debby

Iedere week een nieuwe VIVA in de schappen, hoofdredacteur Debby is er maar druk mee. Waar haalt zij haar inspiratie vandaan? Hoe komt ze tot nieuwe inzichten? Maar ook: wat doet zij om tot rust te komen? In ‘Doen volgens Debby’ tipt ze haar favoriete ontdekkingen van de week. 

De corona-updates voorspellen weinig goeds: het aantal nieuwe gevallen in Nederland loopt weer op en steeds meer instanties en experts roepen op tot het dragen van mondkapjes. Zelf kies ik deze week voor de weg van de minste weerstand en gun mezelf een zelfgekozen lockdown in eigen tuin.

  1. Met: Mathilde, het nieuwe boek van de slimme, knappe en onverschrokken schrijfster Leïla Slimani. Mathilde is een prachtige migratieroman geïnspireerd op Slimani’s eigen familiegeschiedenis met een oma uit de Elzas, een opa uit Marokko en een moeder die de eerste vrouwelijke gynaecoloog van Marokko werd.
    Bol.com
  2. Omringd door: een groene jungle. En daarvoor hoefde ik gelukkig niet ingewikkeld door een razend druk tuincentrum te laveren. Ik bestelde mijn planten en bomen – lekker coronaproof – via Plantsome.
    Plantsome.nl
  3. Op: mijn nieuwe ultrahippe slippers van Birkenstock. Het oerdegelijke Duitse merk flikt het weer. Na de opleving die ze tien jaar geleden maakten, staan ook dit jaar de hipsters in de rij voor een paar slippers met ergonomisch voetbed. Ook ik ging voor de bijl.
    Birkenstock.com