Drugsbaron in de prijzen

Terwijl wij met z’n allen op één oor lagen, was het vannacht feest in LA. De Emmy’s werden uitgereikt! Het prijzenfestijn waar ik zelf het meeste mee heb, want ik ben dol op tv-series.

Vanochtend checkte ik dan ook gelijk op mijn telefoon of mijn favoriet in de prijzen was gevallen. En dat was zo. Breaking Bad ging ervandoor met twee awards, die voor beste dramaserie en die voor beste vrouwelijke bijrol, van Anna Gunn (Skyler, de vrouw van drugsbaron Walter White). Joepie! Wie net als ik nu Breaking Bad volgt, weet dat dit meer dan terechte prijzen zijn. Voor die twee mensen die onder een steen geleefd hebben en geen idee hebben waar ik het over heb: de serie gaat over een scheikundeleraar, Walter White, die te horen krijgt dat hij ziek is en nog maar een paar jaar te gaan heeft. Om zijn gezin niet arm achter te laten besluit hij, samen met een ex-leerling van hem, de superverslavende drug meth te maken en te verkopen. En hij groeit uit tot een grote – en afschrikwekkende – naam in de drugswereld.

Ook Modern Family viel weer in de prijzen (beste regisseur en beste comedyserie). Voor de vierde keer alweer. Niet terecht wat mij betreft, de serie was vooral de eerste twee seizoenen erg sterk en begint nu wat flauw te worden. Wel leuk waren de beeldjes voor Veep, ook een serie om op je to watch-lijstje te zetten. Hoofdrolspeelster Julia Louis-Dreyfus (ken je misschien nog als Elaine uit Seinfeld) speelt daarin een hilarische rol als vice-president van de Verenigde Staten en kreeg daar een prijs voor. En ook Tony Hale (Buster uit Arrested Development) ontving de Emmy voor zijn supergrappige rol als haar slaafje Gary. (Echt, kijk die serie!)

Ook Nederland was vertegenwoordigd bij de prijzenregen. John de Mol won voor The Voice de prijs voor beste reality-serie. Al hoorde ik net op de radio dat John niet bepaald straalde toen hij het beeldje ophaalde. Blijkbaar was de producent heel overdonderd, want hij had de winst totaal niet zien aankomen. Ah, de Hollandse nuchterheid…

Maar, net zo belangrijk: de jurken! Man oh man, wat zag Lena Dunham (Girls) er weer uit. In de serie loopt ze al vaak rond in pakjes waarbij menigeen een wenkbrauw optrekt, maar in real life kan ze er ook wat van. Check haar Prada-gewaad hierGirls-collega Zosia Mamet sloeg de plank ook behoorlijk mis. Het helpt natuurlijk ook niet dat ze er bij staat als een zoutzak. Wél mooi vind ik de Vera Wang-jurk van Kaley Cuoco en de Prada-creatie van Michelle Dockery (Downton Abbey). Klik hier voor meer jurken!

Zijn jullie favorieten in de prijzen gevallen? Check alle winnaars hier.

Bron beeld: globalgrind.com