Blog Mayke: Duivels vet

Het is zomer. Lekker genieten. Zon, zee strand. Heerlijk, was het maar elke dag zomer.
Genieten, my ass. Zodra de zon doorbreekt, breekt ook de verhitte discussie weer los. Ben jij al bikini-proof?

Vrouwengezeik
Wát een vrouwengezeik. Maar dat zeg ik niet, want dan ben ik hypocriet. Ik heb makkelijk praten met een maatje 36. Ik zeg allang niets meer. Als ik het mag geloven heb ik niets te klagen. Sterker nog, als ik me er mee bemoei krijg ik de volle laag. Een greep uit de uitspraken die ik naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen:
‘Heb je het koud? Dat is geen wonder, je hebt ook geen spek op je botten.’
‘Ik vond je mooier toen je nog wat voller was.’
‘Ik ga echt niet naast jou liggen op het strand.’
‘Neem nou maar, jij kan het wel hebben.’
‘Jij eet echt niets, hè?’
‘Krijg jij het wel op? Waar laat je het dan?’

Waarom?
Je moet het voor de grap eens omdraaien.
‘Heb je het warm? Dat is geen wonder, je hebt zo’n dikke laag spek op je botten.’
‘Ik vond je mooier toen je slanker was.’
‘Ik ga naast jou liggen op het strand.’
‘Zou je dat wel nemen?’
‘Jij eet echt veel, hè?’
‘Krijg jij het wel op? Ik kan ook wel zien waar je het laat.’
Waarom?

Altijd iets te zeiken
Laten we voor het gemak even vergeten dat het geen bewuste keuze was om af te vallen. Mijn babyvet liet los. Daar hoefde ik niets voor te doen. Ik eet niet meer of minder dan voorheen. Ik eet ook niet gezonder. Misschien lijden mijn organen wel aan een extreme vorm van interne obesitas, wie weet. Ik moet nog een nieuwe zomergarderobe aanschaffen en ik vind het vreselijk. Ik wil niet naar de kinderafdeling voor een bikini. Neem ik een bikini met vulling, dan loop ik nog uren water te lekken, omdat de cups verzadigd zijn. Ik wil ook zo’n flodderbroek met print, maar bij mij lijkt het wel een pyjamabroek. Ik lig op een handdoek omdat ik anders camoufleer met het witte zand. Ik kleur niet bij, ik verbrand levend. Ik lig liever ook niet naast iemand die wel tieten heeft en een mooie bruine kleur. Ik ben ook niet bikini-proof. Er valt altijd iets te zeiken.

Duivels vet
Alles lijkt in het verlengde te vallen van dat duivelse vet. Ben je dan éindelijk op gewicht en zogenaamd bikini-proof? Oh wacht, hier heb je veel te dikke tieten, hangtieten, geen tieten, schimmelnagels, striae, littekens, eczeem of overbeharing. Niet? Hier heb je een rare navel, gespleten haarpunten, sproeten of een lelijke blauwe plek. Er moet toch iets zijn om die onzekerheid te voeden.

Fuck it. Het is zomer. Lekker genieten. Zon, zee, strand. Bikini-proof, my ass. Alhoewel…

© Beeld: privébezit
Lees hier meer blogs van Mayke