Of je effe zin wilt maken

Ineens was het daar. Alsof het er al die weken even niet was om als tegenreactie met volle vaart op de aarde neer te knallen. Bijna net zo snel en explosief als de capsule van Sandra Bullock in de film Gravity. Bam. Dé discussie. Vrouwenviagra.

Tja
Het lijkt allemaal nieuw en trending, terwijl er al jaren diverse ‘lustpillen’ voor vrouwen op de markt circuleren. Allemaal verkocht onder de noemer ‘extra plezier voor de vrouw’. Maar het nieuwe aan deze veelbesproken lustpil is dat het verkocht wordt als medicijn. De vrouw is dus patiënt. Sterker nog, volgens de onderzoekers ‘lijdt’ 1 op de 5 vrouwen aan het weinig zin hebben in seks.

Echter, seksuologen geven aan dat er nooit vrouwen op het spreekuur komen die het een probleem vinden dat ze weinig zin hebben om te masturberen. Het probleem speelt pas op zodra de man in het spel komt, want dan voldoet deze vrouw ineens niet aan de verwachtingen.

Ethische kwestie
Natuurlijk, anno 2013 kunnen vrouwen zelf de keuze maken of ze wel of niet naar de dokter gaan en of ze wel of geen pilletje slikken. Maar wat nou als deze hype eraan bijdraagt dat de norm wordt bijgesteld? Dat het vanaf nu ‘normaal’ is om veel zin in seks te hebben. Dan zou het inderdaad een ‘aandoening’ zijn als je niet altijd in the mood bent voor een wilde vrijpartij.

Hoofdpijn, een druk sociaal leven, carrière en het bijhouden van je facebook-status zijn dan effe geen excuses meer. We hebben tenslotte… dé pil!

Een ethische kwestie, zo’n ‘medicijn’ tegen weinig zin. Wat vinden jullie er van?

CC foto: kainr