What to watch? Blogger-favorieten in lijstjes!

‘Hey, er is geen bal op de tv…’ Dit liedje kunnen we elke zomer uit volle borst meezingen, want dankzij de komkommertijd vliegen de herhalingen ons momenteel om de oren. Daarom leek het me een leuk idee om de bloggers te vragen wat hun favorieten zijn op tv-, film- en muziekgebied. Wellicht zit er iets voor jou bij en kom je de zomer – entertainmentgewijs dan – toch nog door!

Lara:
Serie: Favoriet van dit moment is Switched at Birth. De helft van de cast is doof en dat maakt het extra bijzonder.
Film: De R’ouille et d’os.
Album: Ik kan niet echt kiezen, maar dan toch The 20/20 Experience van Justin Timberlake. Die man doet wat met me.

Werner:

Serie: Game of Thrones, vanwege Tyrion Lannister. Ik geniet van elk woord dat door hem wordt gesproken. George R. R. Martin heeft er nogal de smaak in om personages om te leggen, maar ik hoop dat Tyrion nog een tijd rechtop blijft staan. Runner up: Breaking Bad, en Californication krijgt een speciale vermelding.
Film: Amadeus staat voor mij al jaren aan de top als favoriete film. Zo nu en dan zet ik ‘m op. En Despicable Me, vanwege de Minions. Ik vind het overigens wel opvallend dat films me steeds minder kunnen vermaken. Als filmliefhebber kijk ik tegenwoordig toch liever series.
Album: 17 Hippies, Katzenjammer, ik ben gek op rauwe muziek met veel instrumenten, baspartijen die door koperblazers worden gespeeld, tokkeltjes op ukelele; lekker gekke, vrolijke muziek.

Nike:
Serie: Borgen. Waanzinnig geacteerd en met maar liefst twee inspirerende vrouwen in de hoofdrol.
Film: Goh, ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een film heb gekeken.
Album: Moeilijk kiezen, maar For Emma, Forever Ago van Bon Iver vind ik een prachtige plaat. Geschreven tijdens drie eenzame wintermaanden in een berghut in Wisconsin. Zowel zijn band van destijds als zijn vriendin hadden er de brui aan gegeven en het resultaat daarvan is dit album.

Petra:

Serie: Happy Endings. Dit is een serie over een vriendengroep in Chicago en is werkelijk briljant grappig. Iedere keer als ik het zie, wil ik ook bij deze vriendengroep horen.
Film: Adaptation. Gaat over een scenarioschrijver (Charlie Kaufman, die ook in werkelijkheid de film heeft geschreven). Hij wordt gevraagd om een filmscript te maken van een bestseller. Zijn leven raakt verweven met dat van de schrijfster van het boek en de hoofdpersoon uit het boek. Moeilijk uit te leggen, maar als je het ziet wordt je mind geblowd.
Album: Mijn ‘op repeat’-album van het moment is Greetings & salutations van Intergalactic Lovers. Dit ligt denk ik in het verlengde van Florence + The Machine, een beetje Air, en zo nog wat dingen die ik geweldig vind.

NieuwsFee:
Serie: na talloze fantastische seizoenen van ER volg ik eigenlijk geen buitenlandse series meer. Ben wel hooked on programmas als Boer zoekt vrouw, Wie is de mol? en Expeditie Robinson.
Film: Harry Potter and the order of the Phoenix. Voor het eerst dat ik de film beter vond dan het boek. En oldtime favorites daarnaast zijn Sjakie en de chocoladefabriek en Lang & Gelukkig. Heerlijk feel good-materiaal.
Album: Vind ik het lastigst, er is zoveel moois. Kies ik dan toch voor Soul Mining van TheThe. Die man is geniaal. Goeie tweede is Brussel van De Dijk…

Later deze week meer favorieten van de Viva-bloggers!

Bron foto: Breaking bad