Food-favo’s

Eten: ik zou er wel de hele dag over kunnen praten. Op dit moment lonkt er bijvoorbeeld weer zo’n heerlijke reep Tony’s in de smaak karamel-zeezout naar me. Ter afleiding heb ik daarom maar even aan een paar Viva-bloggers gevraagd naar hun eet-favorieten. Wat schuiven zij het liefst naar binnen? En waar prikken zij graag een vorkje weg? Read on!

Lara:
Favoriete gerecht: Without a doubt is dat SUSHI, maar ik ben ook gek op lekkere gerechten uit de tajine. Lamstajine met gedroogde abrikozen bijvoorbeeld.
Favoriete drankje: Buiten de deur geniet ik graag van een mooi glas droge witte wijn of van Martini, maar binnenshuis tropical aanmaaklimonade en amandelmelk.
Favoriete restaurant: Restaurant Fabuleux of FF Swanjee in Den Bosch. Die laatste heeft wereldse tapas: echt een aanrader als je in het zuiden bent! Mooie producten en topkwaliteit.
Favoriete keuken: Alles behalve de typische Nederlandse keuken eigenlijk. Ik ben gek op Marokkaans, Surinaams, Thais, Japans en Italiaans.

Lisette:
Favo gerecht: Bobotie. En dan het liefst zo’n Knorr-wereldgerechtpakje. Ik weet dat ze het in Zuid-Afrika niet zo maken, maar ach, mijn smaakpapillen zijn toch al gewend aan smaakversterkers en kleurstoffen. De sperzieboontjes vervang ik wel altijd door paprika, tomaat en ui, want ik vind sperzieboontjes VIES. Ja en sushi, natuurlijk. Lara heeft helemaal gelijk. Ik schuif het liefst iedere week wel een paar maki’s naar binnen (en natuurlijk nummer 1 en 2, vraag maar aan Wendy).
Favo drankje: Ik ben niet echt een fijnproever, dus het verschil tussen een wijntje van 4 euro of 40 euro proef ik absoluut niet. Giet maar gewoon iets droogs en wits in me, dan ben ik blij. Qua non-alcoholische drankjes ben ik fan van de smoothies die ik iedere ochtend voor mezelf maak. Mijn blender is mijn held. Je gooit er een banaan, een appel, een handje frambozen en een kiwi in et voilà, superlekker ontbijtdrankje!
Favo restaurant: Géén idee. Doe maar iets met sushi.
Favoriete keuken: Zolang er geen paddestoelen in zitten, wil ik het allemaal proberen.

Chantal:
Favoriete gerecht: Marokkaanse groentetajine, te lekker met abrikozen en honing. En natuurlijk Turks brood en kruidenboter erbij!
Favoriete drankje: Moscato, maar helaas heb ik ook (nog steeds) een zwak voor cola light.
Favoriete restaurant: Lastig om er eentje te kiezen. Maar als het echt moet, puur voor het eten, kies ik Lux, een Italiaans restaurant in Rotterdam. Voor de gezelligheid kies ik Dunya, een Turks restaurantje in het centrum: veel en lekker voor weinig.
Favoriete keuken: Zonder twijfel Italiaans.

Petra:
Favoriete gerecht: lasagne. Heel erg kazige lasagne. Hartstikke fout, maar hier kan ik echt van genieten op z’n tijd. Daar eet ik dan een grote salade bij, want hoewel ik niet zo gek ben op de meeste gekookte groenten, vind ik rauwkost erg lekker.
Favoriete drankje: ik ga voor rode wijn; zelfs de niet zo lekkere soorten gaan er prima in en van wit word ik misselijk. Daarnaast drink ik graag wijvenbier dat niet smaakt naar bier, zoals kriek en dat nieuwe Radler. Qua niet-alcoholisch: thee! Eindeloos variëren, ik hou ervan.
Favoriete restaurant: het lekkerste ooit heb ik gegeten bij restaurant La Gallina in Italië. Het is alweer een paar jaar geleden en ik heb het er nog steeds over. De locatie is prachtig, het eten is goddelijk en de bijpassende wijnen (van eigen land) superlekker. Ik snap dat je hier niet zomaar even naartoe gaat, maar als je in de buurt bent, gaan!
Favoriete keuken: kan niet kiezen tussen Italiaans en Japans, maar wat ik hierboven schreef wijst allemaal richting Italiaans, dus daar hou ik het op.

En wat eten en drinken jullie graag?

Bron beeld: thinkstock