Foodgasm

‘Dit is goddelijk’, kreun ik. ‘Dit is echt beter dan…’ Ik durf mijn zin niet af te maken. Mijn mannelijke compagnon kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen aan. Zijn gezicht spreekt boekdelen; Are you freaking kidding me?
‘Wat?’ zeg ik quasinonchalant terwijl ik het laatste hapje zoetige aardbeien met rabarbercello, zure hangop en knapperige crumble de bodem van mijn bakje schraap. Ik lik de lepel af.
‘Dit ga je niet tegen een ex-vriendje zeggen, Marlies.’

Beter dan seks
Soms is eten beter dan seks. Of komt het in ieder geval heel dichtbij. Daar doe je niets aan. Een menukaart is mijn Playboy, waar ik zonder te overdrijven op mijn onderlip van kan bijten. Er is gewoon veel te veel goddelijk lekker eten. Bewijsstuk A vond ik in mijn aardbeienrabarbercello. Bewijsstuk B bij Hotel Chocolat waar chocolade geen simpele reep in puur, melk of wit is. Eton Mess in een chocolaatje, mojitobonbons en pralines met knapperige honing en amandel vullen de schappen. En bij de aanblik van 1,3 kg bonbons kan ik maar tot één conclusie komen: foodgasm.

Not so guilty pleasures
Gelukkig komen niet alle goddelijke hapjes met dezelfde calorieën. Zoete aardappel met net te veel zout, een echt lekker stuk brood met appelstroop en geitenkaas, homemade suikervrije en glutenvrije bananenbrood en Jamie Oliver’s taugésalade. Almost better than sex. Want als het goed voor je is, is het toch net minder leuk. Maar zeker niet minder lekker.

Jamie Oliver’s almost-better-than-sex-salad: Taugé Mango salade

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 400 gram taugé, heel vers
  • Bosje koriander
  • Soy sauce
  • Halve rode peper
  • 1 mango
  • Limoen
  • Sesamolie
  • Honing

Bereiding:

1. Was de taugé goed en laat het uitlekken. Spoel het na met kokend water. Hierdoor voelt de taugé minder rauw, maar behoudt het wel zijn knapperigheid.

2. Hak de cashewnoten fijn en rooster ze op laag vuur in een koekenpan met een klein beetje olijfolie.

3. Schep de taugé in een schaal en strooi de grof gesneden koriander erover. Bewaar een klein beetje voor de garnering.

4. Snijd de mango in blokjes en de rode peper in dunne ringetjes. Meng dit samen door de taugé.

5. Als de cashewnoten een mooie kleur krijgen, meng je de honing er doorheen. Zet het vuur uit en roer af en toe met een vork. De stukjes moeten een beetje aan elkaar gaan kleven.

6. Breng de salade op smaak met een flinke scheut sojasaus, een beetje sesamolie en het sap van een limoen. Husselen en proeven tot dat het je smaakt.

7. Strooi als laatste de heerlijk, plakkerige cashewnoten over de salade. En seks in een salade heb je. Bijna dan.