Foute voornemens

Ik ben geen maagd en ook geen engel. Ik ben niet de perfecte schoondochter en ook niet het ideale buurmeisje. Toch heb ik nog nooit één goed voornemen verzonnen, afgezien van de dagelijkse goede voornemens die je ’s ochtends al lang en breed weer bent vergeten. Ik neem me bijvoorbeeld elke ochtend voor om voortaan vroeger naar bed te gaan. Daar houd ik me dan aan totdat de avond is gevallen.

Zeven zonden

Ik leef zo’n beetje bij de zeven zonden, als ik ze zo even gauw bij langs ga. Ik ben een lustige, hebzuchtige, ijdele, gulzige vriendin. Ik heb dan ook een goddelijke vriend. Opgeteld zit ik dan al op vier van de zeven zonden. Ik ben logischerwijs jaloers, zie vorige zinnen. Al dat beminnen lijdt tot luiheid, wat me regelmatig in toorn doet ontsteken. Voilà, zeven zonden. Je zou denken dat ik in dat geval ook zonder problemen zeven goede voornemens zou kunnen opnoemen. Dat zou je denken.

Slechte eigenschappen
Voor iedereen die de zeven zonden uit de bijbel achterhaald vindt (hoi), kan ik ook gerust een aantal slechte eigenschappen opnoemen. Ik rook, ik zuip, ik sport niet, ik doe niet aan vrijwilligerswerk, ik eet ongezond en ik heb last van een ochtendhumeur. Het is graag of niet en alles of niets. Het afgelopen jaar heb ik mijn familie, mijn vriend, mijn vrienden, mijn hond, mijn collega’s, spiritualiteit, kunst, kerst, taal en de tandarts afgezeken. Kort door de bocht, alles waar ik van hou. Behalve dan misschien mijn tandarts. Ondanks dat het, los van zijn functie, best een fijne vent is. Of ik ergens spijt van heb? Nee hoor, ik zou zo alles overdoen. Daar zit hem misschien wel juist het probleem. Mijn grootste zonde is dat ik alles uit het leven wil halen. Is dat dan zo erg?

Spijt
Mijn beste vriendin zoop laatst iets teveel, zag een paar mannen tegen een kerk aan piesen, wilde ze betichten van heiligschennis, struikelde daarbij over de muziekinstallatie, waarbij ze het volledige dorp afsloot van geluid. Vervolgens kreeg ze het aan de stok met de eigenaar en een stel politieagenten en werd ze door haar moeder weg gesleept van het plaats delict. Of ze ergens spijt van had? De mannen waren inmiddels klaar met plassen. Dat speet haar ontzettend.

Foute voornemens
Dus nogmaals, heb ik ergens spijt van? Ja. Mijn goede voornemen is om voortaan vaker de partner in crime te zijn van mijn beste vriendin. Het spijt me namelijk vreselijk dat ik er niet bij was.