Ga maar lekker vreemd

Romantisch vraagstuk
Ik weet niet of het altijd al zo is geweest, maar in mijn optiek is het aantal verleidingen voor koppels behoorlijk toegenomen. En online marketeers smullen van de vrijheid-blijheid-mentaliteit die de laatste tijd behoorlijk rond suist. Het lijkt er af en toe op dat de maatschappij er gewoon op gericht is om relaties ten gronde te werpen. Het aantal echtscheidingen is momenteel één op de drie. Vind je het gek! Ik dank het universum op mijn blote knieën voor de komst van het internet, maar door deze mate van ruimdenkendheid zou ik bijna willen dat ik er geen deel van uitmaakte. De wereld bestaat uit miljarden mensen en de ware lijkt uitgestorven, maar het stichten van een harem hoeft wat mij betreft niet aangemoedigd te worden.

I’m on reserve judgements, until the facts come out
Neem nou bijvoorbeeld een website als Secondlove. Mijn oogbollen rolden van verbazing uit hun kassen toen ik de reclame op televisie zag. Maar oké, om mijn vooroordelen uit de wereld te helpen, besloot ik een kijkje te nemen op de website. Holy shit. De Charlotte (SATC) in mij staat nog net niet klaar met ‘r fakkels om op de Dam om te demonsteren. Die beste Secondlove spoort mensen binnen een relatie dus aan om het vuurtje flink op te stoken en de spanning buiten de huidige relatie te zoeken. Ik dacht in de eerste instantie dat het alleen om chatten ging. Daar kan ik ergens, heeeeeeeel ver achterin mijn fragiele hersenpannetje, misschien nog wel inkomen. Maar op de homepage staat met koeienletters: ‘Vreemdgaan voor hem en vreemdgaan voor haar.’ Mijn klompen liggen in twintig stukjes naast mijn voeten.

Eet smakelijk!

Secondlove. Die naam alleen al. Niet blij met je vent? Dan neem je er toch gewoon eentje bij!? Ik kan er niet over uit. Wat mensen doen, moeten zij uiteraard zelf weten. Dat zal me echt aan mijn reet roesten. Maar wat denk je dat dit met het maatschappelijk beeld doet? Wat wil je mensen vertellen met je Secondlove? Dat het oké is om jezelf te slabben en lekker met je vorkje van meerdere walletjes te prikken? En dan moet je mij hebben, ik ben echt zo’n sucker for love die nog steeds gelooft dat je gelukkig oud kunt worden met degene van wie je zoveel houdt (ja, eh, sorry). Dit soort ongein laat me bijna twijfelen aan mezelf. Ben ik dan zo prehistorisch?

Om te janken, vind ik het. Een programma op MTV laat me dan wel weer in mijn vuistje lachen. Beter hou je je gewoon vast aan wat je hebt als je daar gelukkig van wordt en zink je niet te ver in je beeldscherm. En zo wel, dan wens ik je veel plezier met je catfish.

Beeld: Thinkstock