Gametoppers

Niets leuker dan lijstjes, en daarom deze week in plaats van een ‘gewoon’ blog een totaal willekeurige lijst met gametips in diverse categorieën.

Beste nieuwe 3DS-game
Animal Crossing
Ja, het is met dieren. Nee, het is niet alleen voor kinderen. Ja, het is verslavend – maar in beperkte mate, want als real-time spel kan je dagelijks maar een beperkt aantal dingen doen. Niet teveel over nadenken maar gewoon gaan spelen. Doe ik ook dagelijks.

Beste aankoop uit de tweedehands-bakken
Age of Empires DS-versie
Hoewel deze editie in tegenstelling tot het originele pc-spel turn-based is (de vijand bevechten doe je om en om in beurten), is de sfeer en de stijl hetzelfde. Bijkomend voordeel: door de turn-based gameplay kan je het spel makkelijker tussendoor afsluiten of tijdelijk wegleggen. Extra handig dus voor onderweg en daarom zeer geschikt voor de draagbare Nintendo DS.

Beste spel dat ik nog niet gespeeld heb
Bioshock Infinite
De derde editie uit de geweldige Bioshock-serie, een survival horrorspel met een vreemdsoortig vintage-randje. Science-fiction die zich in het Amerika van 1912 afspeelt, in een stad die in de lucht zweeft. Al enige tijd uit voor PS3, Xbox en PC.

Meest veelbelovende titel die nog lang niet uitkomt
Yoshi’s New Island
Er is nog geen releasedatum en het is zelfs nog niet zeker of dit de definitieve titel is, maar wat wel zeker is, is dat er een nieuw avontuur van Yoshi aankomt. De korte demo die ik al mocht spelen was zeer veelbelovend, zowel in visuele stijl (alsof het met de hand getekend is) als in gameplay.

Titel waar ik erg naar uitzie die wel een releasedatum heeft
Watch Dogs
In november komt Watch Dogs naar zo’n beetje alle grote spelplatformen. Dit spel wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal en heeft alleen om die reden al mijn interesse, omdat zij ook persoonlijke favorieten als Assassins Creed en Far Cry maakten. Watch Dogs wordt omschreven als een open world action-adventure stealth game en krijgt daarmee meteen de award voor de langste genreomschrijving ooit, maar aan de trailer te zien klopt die benaming helemaal. Hoofdpersoon is Aiden Pearce, die als een combinatie van hacker en superheld door het leven gaat. Het concept van een samenleving die gerund en bevochten wordt door middel van het uitwisselen van informatie staat central in dit spel, dat dus niet alleen een actueel thema heeft maar ook nog eens superspannend lijkt te worden.

Spel waarvan ik het jammer vind dat ik het heb uitgespeeld
Stacking
Tim Schaefer is een van de meest originele game-ontwikkelaars. Zijn spellen (o.a. Brutal Legend en Psychonauts) zijn altijd een combinatie van fraaie visuals, originele gameplay en bizarre humor. Stacking is niet anders; een spel dat eruit ziet als een luxe kijkdoos waarin je speelt met verschillende Matroeska-poppetjes die je, inderdaad, in elkaar moet plaatsen om puzzels op te lossen. Een klein spel, te spelen op pc, PS3 en Xbox.

Grappigste gamegeluid
Birds Cross Beng
O.a. te vinden via Startgames.nl, dit eenvoudige Tetris-achtige spel voor pc. Het spel doet wat de titel zegt; je speelt rijen vogels weg, en wanneer je de vogels “opblaast” geven ze een kirrend piepgeluid. Alleen al door dit geluid verslavend leuk.

© Beeld: 0xo