Blog: Gehuld in leer

Mijn vriend, zijn beste vriend en ik vormen een olijk drietal. De beste vriend in kwestie heeft zich nog net niet laten inschrijven op ons adres en hij heeft mij nog net niet geadopteerd als dochter. Tel daar zijn zoon en onze hond (de prinses) bij op en we zijn net een soort gezellig samengesteld gezin.

Gehuld in leer
Voor de verjaardag van mijn vriend smeedden zijn beste vriend en ik een snood plannetje. Hij wilde graag motorrijlessen. Ik zag ons olijk drietal nooit eerder als bikers, maar vriend en beste vriend besloten ervoor te gaan. Gehuld in leer zie ik ze telkens zij aan zij vertrekken naar hun rijles.

Old Lady
Dat maakte mij de Old Lady van het stel, zoals dat heet, in bikertaal. Ik had mezelf ook nooit eerder gezien als Old Lady, ik ben namelijk de jongste van het stel. Toch zat ik klaar met koffie en ik overhoorde hun theorie.

Het was even spannend toen mijn vriend zijn theorie wél haalde en zijn vriend niet. Vandaag kreeg hij nog een kans, anders zat het er dik in dat ze niet tegelijkertijd zouden kunnen afrijden. Mijn vriend en ik voelden plaatsvervangende spanning. Rond de middag zag ik hem aan komen lopen. Ik kon aan zijn gezicht niets aflezen.

‘En?’
‘Wat had ik je beloofd?’
‘Yay!’

De motorjurk
Ik ben trots op mijn mannen. Nog even en we zijn bikers. Of nou ja, zij zijn bikers. Maar ik heb me laten beloven dat ik achterop mag, met mijn haren in de wind. Of nou ja, onder een helm. Voor de gelegenheid heb ik zelfs een leren broek, twee leren jasjes en een leren jurkje uit de kast getrokken, al heb ik me laten vertellen dat een jurk niet echt een succes is op een motor. Misschien ben ik leuker voor in een zijspan. Zelfs dat lijkt me doodeng.

Ik ben er dus eerlijk gezegd nog niet helemaal klaar voor, maar zij wel. Ach, ik denk maar zo, met de jaren word ik vanzelf een Old Lady. Daar hoef ik niets voor te doen.

© Beeld: privébezit
Lees hier meer blogs van Mayke