DIY: gevlochten haarband

DIY Haarbandje Sfeer

Niets beter dan op een saaie avond of een verloren middag zelf iets te geks in elkaar te zetten. En omdat de DIY (do it yourself) rubriek uit Viva nu ook op Viva.nl verschijnt, kan je altijd en overal de tutorials opzoeken en meteen beginnen met fröbelen.

Je vakantie viel wat duurder uit dan gepland, je auto moet gekeurd en het lijkt wel alsof iedereen in deze maand jarig is. Wij zeggen: genoeg reden om de eindjes aan elkaar te knopen. Deze hippe haarbandjes heb je in drie kwartier in elkaar geknutseld.

Op je lijstje:

– sjaals of panty’s die je niet meer draagt
– lintjes
– touw
– haarelastiekje
– schaar

DIY Stappen Haarbandje

Foto 1
Verzamel oude sjaals, panty’s, linten en/of touw om te kunnen verknippen. Voor elk haarbandje heb je drie delen nodig. Combineer verschillende kleuren en materialen voor het leukste effect. Gebruik je oude sjaals? Knip er een reep stof vanaf (zo’n 5 cm breed).

Foto 2+3
Knoop alle uiteindes (van het touw, het lint en de sjaal) om het haarelastiekje en maak stevige knopen, zodat ze niet los schieten.

Foto 4
Begin met vlechten (zo strak mogelijk). Hou de vlecht af en toe bij je hoofd om te zien of ie al de juiste lengte heeft. Maak de vlecht korter dan de omtrek van je hoofd, zodat je ruimte overhoudt voor het elastiekje. De haarbandjes die wij maakten, hadden een lengte van 54 centimeter inclusief elastiekje.

Foto 5+6
Heeft je vlecht de juiste lengte? Maak aan het uiteinde een knoop met een van de delen waaruit de vlecht bestaat. Knip de strengen af op zo’n 10 centimeter onder de knoop.

Foto 7
Maak elke streng opnieuw vast aan het elastiekje.

Foto 8+9
Knip de overbodige stukken sjaal, lint en touw aan beide kanten van het elastiekje weg en je haarbandje is klaar om jaloerse blikken te oogsten.

We zijn ook erg benieuwd naar jouw creatieve uitspattingen. Dus heb je deze haarbandjes of iets anders tofs gemaakt? Deel het op Instagram met @VIVA_NL o.v.v. #vivadiy

 

DIY sfeer Haarbandje

Foto’s: Daphne Ponsteen en Lisanne de Munck