Gezocht: slaafje voor mijn zoon

Gesprekje met mijn zoon van vier. “Mamma, Boelie spreekt echt vét goed Engels wist je dat?” “Goh da’s knap voor een kleuter.” “Nee hoor want zijn moeder is Engels” “Dat is niet zijn moeder. Dat is de oppas.” “Nietes, want ze haalt hem niet alleen van school, soms brengt ze hem ’s morgens en ze kookt het eten en zo.” “Dat heet au-pair, schat. Dat is een oppas die ook blijft slapen. En die huishoudelijk werk doet en kookt. Een soort mama, maar dan eentje die niet met de papa zoent. Als het goed is.”

Boelie heeft er eentje
“Dat wil ik ook! Ik wil een oow-per voor mijn verjaardag!” “Ik dacht dat je een nieuwe step wilde hebben?” “Ja, maar ik wil nu ook een oow-per.” “Schatje, waar heb jij een au-pair voor nodig?” “Nou net als Boelie. Om me naar school te brengen en te koken en op te ruimen en zo.” “Ja maar dat doet mama toch allemaal zelf, koken en opruimen en jullie naar school brengen? Wil je ’s morgens liever door een au-pair naar school gebracht worden?” “Ja want Boelie heeft er eentje. En je leert er Engels van.”

Die zijn niet gratis
“Lieverd, stel je nou eens voor dat je werkelijk een au-pair voor je verjaardag zou krijgen, waar had je gedacht dat dat meisje moet slapen? We hebben thuis geen slaapkamer meer over.” “Nou je hebt toch van die bedden waar lucht in moet? Dat past best in de hal.” “Welja joh, jij wil je eigen Tippi Wan voor je verjaardag en ze mag in de hal slapen op een luchtbedje. Weet je eigenlijk wel wat zo’n au-pair kost? Die zijn niet gratis hoor.” “Waarom kost dat geld, mamma?” “Zo’n meisje moet toch af en toe kleren kopen en naar de bioscoop.” “Nee joh. Ze kan toch jouw kleren aan, die hoeft ze niet zelf te kopen. Dus dan kost het niks. Kun jij een oow-per erbij zetten op mijn verjaardagslijstje?” “Natuurlijk, kleine slavendrijver. Ik leg je later nog wel een keertje uit hoe dat zit met uitbuiting. Moet ze voor of na de vuurspugende draak op de lijst?” “Er voor.”

foto:Gettyimages