Goedemorgen, waar is mijn koffie?

Iedere avond beloof ik mezelf om de volgende dag vroeg op te staan en een gezond ontbijt te maken. Iets met chiazaadjes en al die ongein die ik in de kast heb liggen – al heel lang. Als ik dan nog tijd over heb wil ik ook graag een keer iets aan mijn haar doen. En als ik dan nog wat tijd over heb, een likje mascara op mijn wimpers, zodat anderen ook zien dat ik mijn ogen open heb.

Iedere ochtend verbreek ik die belofte, blijf ik veel te lang liggen, druk ik minimaal tien keer op ‘snooze’ en rol ik vervolgens veel te laat uit mijn warme mandje om daarna kruipend over het koude laminaat het koffiezetapparaat te zoeken.
Ik knoop mijn ongewassen haar als een drolletje op mijn hoofd vast met een boterhamelastiekje terwijl ik het zwarte goud naar binnen slurp. En dan zonder na te denken, vul ik mijn beker nog een keer en steek ik een sigaret op. Ik scrol wat op Instagram op zoek naar inspiratie – wat moet ik aan?! Mijn oog valt op een dikke trui gecombineerd met prachtige open schoentjes en ‘brrr’, blote voeten. Het ziet er verdomd hip uit en ik trek direct wat soortgelijke items uit de kast, euh wasmand.

Na wat moed te hebben verzameld wurm ik mezelf in die oh-zo-strakke-skinny, dikke trui erop, statisch haar en open schoentjes. Ik probeer het leuk te vinden – maar zo hip als het op Instagram was, zo raar staat het bij mij. Bij de modebewuste en bloedmooie blogger leek het een bewuste en zeer hippe keuze, bij mij alsof ik compleet in de war ben, of dat ik mijn ogen echt nog niet open heb. En als het er zo uitziet, laat ik dat likje mascara ook maar achterwege.

De tijd hijgt in mijn nek en daarom laat ik het voor wat het is. Ik trippel de trap af, breek drie keer bijna mijn nek, steek nog een peuk op en als ik voor de auto sta denk ik ‘fuck’, waar zijn mijn sleutels? ‘Hup’, tas op zijn kop, een half rotte appel rolt eruit inclusief wat vieze wattenstaafjes, heel veel kruimels – ik kan er zeker twee dagen van eten – en ‘aha’ mijn sleutels.

‘Goedemorgen, de dag is weer begonnen.’

CC foto: barbdunn