Golden Globes 2014: gifjes, J-Law en awkward momenten

golden globes 2014

Het leukste awardfestijn van het jaar vond afgelopen avond/nacht plaats: de Golden Globes. Een stuk minder stijfjes dan de Oscars, maar wél met mooie jurken en toffe prijzen. Wie er precies gewonnen hebben, kun je hier teruglezen. American Hustle was de grote winnaar: de film sleepte de prijs voor beste film binnen (in het genre musical/komedie), plus awards voor de hoofdrol van Amy Adams en de bijrol van Jennifer Lawrence.

Jennifer als Ariël
Over deze comedyqueen gesproken: Jennifer zorgde weer voor een hoop leuke momenten tijdens de Globes. Zo photo-/videobombte ze Taylor Swift en was ze oprecht blij toen ze hoorde dat ze in de prijzen viel. Jens jurk was iets minder geslaagd: haar witte Dior leek verdacht veel op een duurdere versie van Ariël’s lakengewaad in De Kleine Zeemeermin. De eerste parodie-foto’s zijn ook al binnen, trouwens. Zelfs een kat striket haar beste J Law-pose.

De slechtste en de beste jurken
Nog meer slechte jurken: Sandra Bullock (Prabal Gurung), Drew Barrymore (Monique Lhullier) en – ze ontbreekt bijna nooit in dit lijstje – Lena Dunham (Zac Posen). Dat kán gewoon niet lekker zitten, dat decolleté. Wél geslaagd waren de prachtige robes van Lupita Nyong’o (Ralph Lauren), Margot Robbie (Gucci), Kate Beckinsale (Zuhair Murad) en Amy Poehler (Stella McCartney). Die laatste was niet alleen samen met Tina Fey host van het gala, ook won ze de Globe voor beste actrice in een comedyserie (mijn persoonlijke favoriet Parks and Recreation – kijk die serie, dit is de laatste keer dat ik het erover heb). De cast van Parks staat bekend als een hechte familie en ze waren dus ook superblij toen ze hoorden dat Amy in de prijzen viel.

Warm welkom
Amy en Tina zorgden als presentatrices van de avond voor een hoop hilariteit. Hun beste grappen op een rijtje:

  • “Like a supermodel’s vagina, let’s all give a warm welcome to Leonardo DiCaprio.” Leo reageerde met een thumbs up.
  • Gravity was a movie about how George Clooney would rather float away and die than spend another minute with a woman his own age.”
  • “Meryl Streep is so brilliant in August: Osage County, proving that there are still great parts in Hollywood for Meryl Streeps over 60.” Meryl moest lachen.

Awkwarddd!
Maar een avond als deze heeft ook altijd wel een ongemakkelijk momentje of twee in petto. Daar zorgde Bono wel voor: de U2-zanger was namelijk niet in de meest sociale bui. Bij Amy Poehler kon er nog wel een massage van af, maar toen Bono moest knuffelen met P Diddy had hij er duidelijk geen zin meer in. Ook lijkt het niet zo te boteren tussen hem en U2-collega Edge, die zijn vingers moest knippen om een felicitatie te delen nadat ze in de prijzen vielen voor beste soundtrack-song.

Sluit ik dit gifjesrijke blog nog af met de beste van allemaal: een knipoog van Idris Elba.

© beeld: ANP