Groener gras

Aan de overkant is het gras altijd groener, zo klinkt een bekend gezegde. Mijn moeder weet haar huis wel altijd schoon en fris te houden, een vriendin heeft maatje 34 terwijl ik moeite moet doen mijn 38 te behouden, een andere vriendin heeft standaard een goedgevulde portemonnee waardoor die van mij nog leger lijkt en een kennis wint altijd prijsvragen terwijl ik die krengen maar blijf invullen zonder enig resultaat.

Groener gras leidt in de regel tot jaloezie. Want ik kan nog zo hard ‘gefeliciteerd’ roepen als die ene kennis weer een handig apparaat aan me laat zien die ze gewonnen heeft met een prijsvraag, maar stiekem wilde ik dat verdomde ding ook wel eens een keer winnen. Hetzelfde geldt voor de vriendin met maatje 34. Als zij een flinke portie kroketten naar binnen werkt, terwijl ik zuinig op een fruitsalade zit te kauwen denk ik ook wel eens: waarom kan zij alles eten zonder dik te worden, en groeit mijn buik alleen al als ik het woord kroketten uitspreek?

En toch is groener gras slechts een illusie. Want ik kan nog zo balen dat ik de prijsvraag-winnende kennis behoorlijk wat geluk heeft in het spel, maar ik weet ook dat ze wel eens jaloers is op mij. Want waar zij uren doet over het invullen van de puzzel of prijsvraag, is de mijne in amper vijf minuten klaar. En dan, dan lijkt mijn gazonnetje opeens een stuk groener.

Bron beeld: thinkstock