Grote borsten, dus een slet

Ik had ze al toen nog niemand ze wilde hebben. Ikzelf ook niet. Ik schaamde me dood tijdens de gymles als ik me om moest kleden. Verstopte mezelf haast in mijn T-shirt, maar dat had geen zin. Kinderogen zien alles. Dus ook die allereerste bh. Ik was nog niet eens twaalf jaar.

Ze kwamen gewoon te vroeg, dus koos ik ervoor die cup C jarenlang te negeren. Ik verstopte ze niet, maar gebruikte ze ook niet. Vooral omdat – volgens de jongens in mijn dorp – het hebben ervan alleen al genoeg was om me aan te duiden als de slet met de grote tieten. Ook al had ik nog niet eens echt gezoend.

Op seksueel gebied ging het daarom ook misschien wel iets sneller dan had gemoeten. Het gaf me tenslotte een ouder voorkomen dan ik was. Mijn lijf ontwikkelde, terwijl ik gerust nog met de Barbies kon spelen. Ik vond het vooral lastig. Ze zaten me in de weg. Wat ik ook aantrok, ik bestond gewoon vooral uit borst. En dat ging niet onopgemerkt.

Stond ik in een discotheek te dansen, zat er weer een man ongevraagd aan. Ik straalde ongewild iets sensueels uit. Op een gegeven moment ging ik alleen nog maar op stap als ik een vriendje had dat meeging, want dan voelde ik me veiliger.

Inmiddels zijn ze helaas nog groter geworden. Het was echt niet nodig geweest, maar twee zwangerschappen vulden de boel alleen maar op. Met mijn geringe lengte is dat echt niet altijd fijn. Bloesjes zitten goed in de schouders, maar kunnen nooit dicht. Hetzelfde bij colbertjes of jassen.
En weet je wat? F*ck it! Nu ben ik er blij mee. Ik ben er blij mee dat het geen hangende theezakjes zijn geworden. Ik ben blij dat ze er zijn. Dus ja, nu ga ik vol overgave voor het decolleté, voor de strapless jurken, voor het sexy badpak (tja, eh… die buik hè). Het maakt me vrouwelijk. Jammer alleen dat ik die blijdschap niet voelde toen het allemaal nog strak was en fier omhoog wees…

Ook blogger Sophie heeft/had last van hokjesdenkende mensen. VIVA is daar klaar mee. Deel ons manifest op Facebook en maak kans op een superfijne goodiebag!
Beeld: Shutterstock