De groene rouge van Kristen Stewart

Afgelopen nacht hebben heel veel mensen in de rij gestaan voor Grand Theft Auto 5. Dit nieuwe spel in de beroemde reeks was zo langverwacht dat diverse winkels overal ter wereld klokslag middernacht op 17 september de deuren openden om met de verkoop te beginnen. Alle gamebladen en -websites staan alleen nog maar vol met GTA5; voorbeschouwingen, recensies, nabeschouwingen, tips, cheats en afbeeldingen. Eigenlijk kan je het nergens anders meer over hebben. Of wel? Ter ere van de release van het belangrijkste spel van het jaar, presenteer ik met trots mijn persoonlijke top 3 van meest zinloze games die er op dit moment op de markt zijn.

1. Tamago Egg
De Tamago Egg-app is al enige tijd uit en vooral op middelbare scholen ongekend populair. De gameplay is simpel: je krijgt een plaatje van een ei op je beeldscherm en de bedoeling is dat je hier een miljoen keer op tikt. Als je dat gedaan hebt (er komt gelukkig een teller in beeld om bij te houden hoe ver je bent), breekt het ei open. Wat eruit komt? Ik zal het hier niet spoilen, maar wat mij betreft is het in ieder geval de perfecte afsluiting van dit “spel”. Je bent gewaarschuwd.

2. Kristen Stewart-makeover
Er zijn heel wat spellen die draaien om make-up en mode, maar zo simpel als hier is het nog nooit geweest. Je krijgt een getekend plaatje van Kristen Stewart te zien (alleen haar hoofd en haar boezem overigens, de rest van haar lichaam moeten we er maar bij denken) en je mag haar vervolgens aankleden en opmaken. Bij elke afdeling heb je maar de keuze uit een stuk of vijf variaties die verdacht dicht bij de echte Kristen blijven; zo kan je haar huidskleur niet mooi donkerbruin maken of haar een kale kop a la Britney geven. Spectaculairder dan groene rouge wordt het niet helaas. Arme Kristen verdient beter.

3. Farming Simulator 3D
Als liefhebber van simulatiegames downloadde ik vol enthousiasme de demo van dit populaire spel op mijn 3DS. Om er vervolgens achter te komen dat je in dit spel echt niets anders doet dan met levensechte (maar toch een beetje crappy geanimeerde) boerenmachines rondrijden op je land. Geen gezellige getekende buren of dieren zoals in Harvest Moon, of zelfs maar een bezoekje van Yvon Jaspers, maar gewoon keihard werken in een supersaaie omgeving. Waarom dit spel zo populair is, is mij een raadsel – voor de echte boeren 3D-ervaring lijkt me een open dag van het plaatselijke boerenbedrijf een betere tijdsbesteding. Bij wie mag ik een keer op een echte trekker komen rijden?

Bron beeld: Gage skidmore