Guilty pleasures

Of je nu 3 jaar bent of 33, soms is het leuk om iets te doen waarvan je weet dat je het beter niet zou kunnen doen.

M en ik proberen al een tijd wat gezonder te leven. Belangrijk, niet alleen voor onszelf, maar vooral ook omdat we nu kinderen hebben en het is wel belangrijk dat die gezond eten. Dat betekent dus elke avond netjes koken en geen troep meer bestellen. Maar soms, héél soms willen we nog wel eens iets slechts doen.

Beter van niet
Gisterenavond was zo’n moment. Gewoon netjes een bordje nasi op, braaf gekookt, niets aan de hand. De kinderen lagen op bed en M en ik zaten voor de televisie. Ik merkte dat ik honger had, maar dat heb ik wel vaker en meestal doet een appel dan wonderen. Had echter geen zin om op te staan en een appel te gaan pakken, zo’n soort avond dus. Toen M een half uurtje later de magische woorden ‘Ik heb honger’ uitsprak, wist ik dat we in de problemen zaten.  ‘Zullen we…’ ‘Nee!’ dacht ik daar direct achter aan. Beter van niet.

‘Ik heb trek in een kroket’ zei M hardop. Daar ging m’n support system, m’n weerstand en m’n goede wil. Tegen twee hongerige snackzombies kon ik niet op, en een kwartier later zaten we allebei van een broodje kroket te smullen (voor een appel kwam ik mijn stoel niet uit maar voor een broodje kroket wilde ik blijkbaar ineens wél een sprintje trekken). Vlakbij een snackbar wonen is natuurlijk funest als je echt trek krijgt.

Voor de bijl
Natuurlijk is het niet gezond en natuurlijk moeten we zoiets niet regelmatig doen, maar stiekem geniet ik van dat soort geheime snackmomentjes, juist omdat ze niet meer zo vaak voorkomen en juist omdát het ‘niet mag’. Elkaar aankijken, weten dat je hetzelfde denkt en dan gewoon lekker heel slecht voor de bijl gaan. Een broodje kroket eten om 11 uur ’s avonds op een doorsnee woensdagavond, iets slechters voor je spijsvertering kan ik niet bedenken (behalve dan een broodje shoarma om 1 uur ’s nachts, ook al zo’n goddelijke beleving).

Natuurlijk moet ik er vandaag voor boeten, en worden er wat extra kilo’s op de hardloopapp genoteerd, maar dat geeft niet. Het was het beste broodje kroket ooit, gewoon omdat hij stiekem was. Guilty pleasures, ik hou ervan!