Haal eerst het bloed even van de lakens

De eetclub-app. Zo noemen wij onze groepschat op de Whatsapp. De groep bestaat uit 10 vriendinnen die geregeld voor elkaar koken. Culinair koken welteverstaan. We worden immers ouder en dan moeten we de kip-pesto-pasta’s ook eens inruilen voor pekingeend en coquilles. Vinden we.

Dit filmpje dan!
Niks geen culinaire recepten, de app gaat vooral over waar de leuke feestjes zijn en trash. Zo komen hier geregeld de laatste nieuwtjes, foute foto’s en grappige filmpjes voorbij. Ook afgelopen woensdagavond, een uurtje of tien. Een filmpje met de boodschap ‘OMG deze is echt te hilarisch!!’. Ik had het niet gelijk gezien en toen ik een uur later de eetclub-app opende, zag ik al verscheidene reacties als ‘nooooo’, ‘geweldig dit filmpje’ en ‘ohhhh wat érg!’. Ik werd geprikkeld en drukte gauw op de link ‘test mijn vriend, Yvette en Larissa‘.

Mag ik knallen in jouw bed?
Het bleek een filmpje van ‘test mijn vriend’, een programma van 538, te zijn. Daarin kunnen vrienden elkaar de meest belachelijke vragen voorleggen, zonder dat de ander weet dat ze live op de radio zijn, om te kijken hoe ver ze voor hen willen gaan. In dit bewuste fragment belde Yvette haar vriendin Larissa, met de vraag of ze ‘mocht knallen in haar bed’.

Haal dat bloed eerst van de lakens
Het verhaal nam ineens een onverwachte wending toen Larissa aangaf dat Yvette, voordat ze van haar bed gebruik zou maken, eerst even de lakens moest verschonen. Ze had namelijk de avond daarvoor ‘het lekkertje van haar werk meegenomen’ en die had haar ‘lekker aangestampt’ om vervolgens zijn vinger in haar anus te stoppen. De verwoede pogingen van Yvette om dit verhaal af te kappen hielp helaas niet, want Larissa vond ‘dat ze nu ook naar dit vieze verhaal moest luisteren’. Arme Larissa, niet bewust van het feit dat half Nederland met haar mee luisterde.

Social sharing
Het gevolg? Een paar duizend mensen hebben live zitten luisteren naar het verhaal van Larissa die door haar lekkertje ‘aangestampt werd’, de eetclub-app heeft overuren gedraaid, nog eens duizenden mensen hebben het filmpje achteraf gedeeld, mannelijk Nederland is in shock dat vrouwen ook op deze manier over seks praten en Larissa kan zich niet meer op haar werk vertonen.

Social sharing, een bijzondere ontwikkeling.

CC foto: Allie Holzman