Halfslachtige identiteitscrisis

Ik ben Mayke Bos, 23 jaar oud en een ambivert. Een wat? Een ambivert. Ik weet het pas sinds afgelopen woensdag, toen ik toevallig op de definitie van het woord stuitte. Ik ben introvert en extravert. En niet zo’n beetje ook. En dat heet ambivert.

Jarenlang heb ik in een halfslachtige identiteitscrisis geprobeerd mezelf te profileren als, nou ja, respectievelijk mezelf. Voorstelrondjes sloeg ik altijd liever over, of ik prevelde iets van mijn naam, mijn leeftijd en mijn woonplaats. De grote stilte die ik daarna liet vallen betekende dat ik klaar was en dat de volgende aan de beurt was om zich voor te stellen. Ik kwam daar ook altijd prima mee weg.

Op mezelf
Maar goed, ik wilde zo nodig voor Viva.nl schrijven en daarvoor werd mij vriendelijk verzocht om me voor te stellen. Ik kom niet langer weg met: ‘Hoi, ik ben Mayke, 23 jaar en ik woon in Dalerveen’ – grote stilte -. Vandaar, dat ik nu nog steeds Mayke heet en 23 jaar oud ben, maar ook ambivert.

Ik ben een denker, een dromer, gevoelig en graag op mezelf. En dus introvert. Maar ook energiek, enthousiast, zelfverzekerd en graag onder de mensen. En dus extravert. Alles op zijn tijd.

Manusje van alles
Ik studeer journalistiek, werk ruim zes jaar in de supermarkt (op vers, brood, vleeswaren/kaas, slagerij en houdbaar, dus blijkbaar kunnen ze me daar ook niet zo goed plaatsen), ik speel toneel (in een Drents gezelschap, terwijl ik geen woord Drents spreek en last van plankenkoorts heb), ik ontwerp dingen (van mode tot meubilair en van ansichtkaarten tot koelkastmagneten) ik zing, (van Pocahontas tot Metallica) en mijn kledingstijl is een combinatie van rock en kak.

Ik schreef de redactie van Viva dan ook heel eerlijk dat ik geen geen boekenblogger, fashionblogger, huis- tuin- of keukenblogger ben, zoals ze verzochten. Ik was dus verrast dat ik toch gekozen ben als nieuwe blogger van Viva.nl. En nu ga ik jullie wekelijks verrassen. En dat zal waarschijnlijk ook variëren van een financiële-meevaller-verrassing tot een drol-op-je-stoep-verrassing.

Foto: eigen bezit