Harige stronken onder je rokje

Ik maak al jaren foto’s van mijn benen, die ik daarna op Facebook en Pinterest zet. Onder de titel ‘where my legs take me’ post ik foto’s van mijn onderdanen op de fiets, met blauwe plekken na mijn verhuizing en met ‘fifty shades of grey’ op schoot aan de rand van een Turks zwembad. Ze zijn niet bijzonder mooi; mijn linker scheenbeen wordt ontsierd door een litteken van knie tot wreef. Maar ze zijn wel lekker herkenbaar, met die dikke moedervlek op mijn bovenbeen.

Dan mijn benen maar
Ik ben er ooit mee begonnen toen ik zat te lunchen met een vriend van me, die niet met zijn foto op Facebook wilde omdat hij bang was dat zijn vriendin boos zou worden dat ie met mij zat te lunchen. Ik vond dat zó suf dat ik toen maar een foto van mijn benen online heb gezet. En daar kreeg ik zulke vrolijke reacties op dat ik er nooit meer mee gestopt ben.

Leuke hobby
Mijn benenfetish heeft letterlijk en figuurlijk niks om het lijf. Je kunt het nauwelijks een kunstproject noemen, hoewel het wel iets spannends heeft om dat zelfde paar benen steeds in een andere setting voorbij te zien komen. Gelukkig zie ik regelmatig échte fotokunstprojecten die nog veel minder diepgang hebben dan mijn snapshots. Dus ga ik vrolijk door met deze onzin. Andere mensen verzamelen postzegels, ik verzamel benenfoto’s.

Fanclubje
Mijn Facebook-vrienden zien de humor er ook wel van in, ik heb zowaar een soort fanclubje opgebouwd van mensen die in de winter klagen dat ze mijn blote benen missen, en vrolijk jubelen en ‘liken’ als ik bij de eerste zonnestralen mijn langste ledematen weer tevoorschijn tover. Een paar vriendinnen maken voor de grap nu ook benenfoto’s van zichzelf als ze bij mij op visite zijn. Mijn vriend riep laatst dat ie een fanclubdag gaat organiseren, en dat ie dan sleutelhangers gaat uitdelen met mijn benen er op. Ben ik een aandachtsjunk? Vast wel, maar wie is dat eigenlijk niet op social media?

Anti pervert-panty
Het was dan ook niet verwonderlijk toen deze week drie vrienden onafhankelijk van elkaar een artikeltje op mijn wall zetten over een Chinese panty met zware beharing er op. Dit net zo kriebelige als griezelige ding is bedoeld voor vrouwen die wél een kort rokje aan willen, maar niet lastig gevallen willen worden door ‘perverts’. Hmm, ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken. Volgens mij trek je met zulke harige stronken juist de aandacht. Toch maar eens kijken of ze ook in Nederland te koop zijn. Dan kan ik deze winter ook lekker doorgaan met blote-benen-foto’s posten!

foto: www.gmanetwork.com