Hij dacht dat ik een slet was

sletvrees

Het is onze derde date en we zitten naast elkaar op de bank. De slechte film die we keken is al even afgelopen en de aftiteling loopt nog. Dit was de eerste keer dat ik Ryan Gosling helemaal niet zo leuk vond. Voorzichtig komt mijn date dichter bij me zitten en leunt voorover om me te kussen. We zoenen wat en waarom ik het zeg weet ik niet, maar ik fluister: “Volgens mij ben jij best lief.” Hij antwoordt dat hij dat niet zo zeker weet. In mijn achterhoofd voel ik de bui al hangen. Error.

“Nou, hoe zie jij dit eigenlijk allemaal?”

We kennen elkaar al een paar jaar vaag, maar het is pas drie weken geleden dat we tijdens een avond bier drinken met studiegenootjes samen besloten een keer wat af te spreken. Het was meer dan gewoon gezellig en we besloten op nog een date te gaan. Hoe ik het zag wist ik nog niet precies, want het was pas de derde keer.

“Dat weet ik eigenlijk niet, waarom?”

Hij vertelde dat ik het waarschijnlijk serieuzer nam dan hij en ik vroeg me hardop af waar hij dat op baseerde.

“Vorige week ging je met de nachttrein naar huis en toen vroeg ik je of je bij mij wilde blijven slapen. Jij zei toen dat je naar huis ging, omdat logeren tegen je principes inging. Daarom denk ik dat jij dit serieus ziet, al had ik dat niet van je verwacht…”

Zei hij nou dat hij niet van mij verwacht had dat ik daten serieus zou nemen? Ik trok een wenkbrauw op en eiste een toelichting. Even zag ik hem nadenken.

“Nou, ik had eigenlijk gedacht dat je ook op zoek was naar iets niet-serieus. Gewoon een beetje lol maken. Aangezien je een nogal vrij meisje bent en soms over seks schrijft op internet. En je praat ook heel open over seks natuurlijk…”

Er viel een stilte.

“Dus eigenlijk dacht je gewoon dat ik makkelijk zou zijn?”

Aan zijn gezicht te zien twijfelde hij hoe hij hier antwoord op moest geven.

“Als je het zo bot wilt omschrijven: ja…”

Op dat moment wist ik niet hoe ik moest reageren, maar van binnen kookte ik van woede. Flabbergasted is het juiste woord. Met mijn bek vol tanden. Ik werd in mijn eigen huis, op mijn eigen bank, uitgemaakt voor slet. Niet omdat er verhalen over mij in de rondte gaan omdat ik elk weekend eindig in een gangbang met iedere keer een ander stel mannen, maar omdat ik open ben over mijn seksualiteit. Ik durf te praten en schrijven over mijn seksuele escapades, houdt dat dan in dat ik het bed deel met iedereen die wel een keer over mij heen wil? Dacht het niet. Helaas zit ik nu wel met het dilemma of ik zo open moet blijven, omdat wellicht iedereen een vertekend beeld van mij heeft.

“Maareh, kan ik wel bij jou slapen, want er rijden geen treinen meer.”

Een diepe zucht. “Vooruit, ik ben tenslotte de moeilijkste niet right?”

Beeld: thinkstock

Viva Ongecensureerd is het anonieme account waarmee Viva-bloggers blogs schrijven die ze liever niet plaatsen onder hun eigen naam. Elke week vind je op deze plek een onthullend blog, geschreven door één van de bloggers. Wie welk stukje heeft geschreven, blijft geheim…