Lach, je staat op hoemannendenken.nl

Ergens in Friesland in een dorp met drieënveertig inwoners, staat een huis dat onderdak biedt aan Jan Dijkgraaf, voormalig hoofdredacteur van dagblad Metro, vakblad Management Team en opinieweekblad HP/De Tijd. Hij presenteerde ook een tijdje het programma ‘Echte Jannen’ voor Powned. Maar wat doet hij tegenwoordig? Hij struint zo nu en dan het Viva-forum af.

Echte mannen
Jan heeft namelijk een website waarop hij samen met een aantal echte mannen teksten publiceert over hoe mannen denken. Denk daarbij aan terugkerende items zoals de vleeskeuring van een vrouw door mannen van verschillende generaties, onder het motto: de vrouw die je als twintiger een oude heks vond, vind je als vijftiger wellicht een lekker wijf. Kijk, dat is dus humor, voor echte mannen.

Sneuneuzen
Om de paar dagen schrijft Jan een persoonlijke boodschap voor een Viva-forummer die haar meest diepe zielenroerselen even net iets te onhandig in een forumpost heeft gepubliceerd. Zo geeft hij advies op het berichten van Lauurenn93 die zich afvraagt waarom haar vagina naar haring ruikt. Ook reageert hij op zijn site op het bericht van Skinnylinny die negenendertig kilo is afgevallen. Zij krijgt het advies de vette koeien die als sneuneuzen reageren op zeikwijvenvragen niet te pesten met haar afslanksuccessen.

Goedkoop
Dat is humor, vindt Jan. En eerlijk is eerlijk: her en der vind je een rake opmerking waar ook best om te lachen valt. Maar het is zo gemakkelijk. Zo goedkoop. Dat past toch niet bij een voormalig hoofdredacteur van een dagblad? En Jan is niet goedkoop. Hij schrijft zijn tekstjes alleszins voor niks. Op zijn website buttkicken.nl kun je lezen dat Jan zich zelfs aanbiedt als tafelheer. Hij schrijft op maat geschreven tussengerechten van negenennegentig woorden. Dat klinkt vaag, maar hij vraagt er duizend euro voor, exclusief BTW en reiskosten. Jan kan dus toch best grappig wezen.

Gluren
Van mij mag Jan best zijn ding blijven doen. Lekker gluren. Schrijven over hoe zielig hij mensen vindt. Kijk rustig rond op ons forum. Voel je welkom. Maar als je de behoefte voelt te reageren op een forumbericht, wees dan een echte man. Doe het niet ergens in een stiekem uithoekje van het web, maar reageer gewoon hier op ons forum. Met de tien miljoen unieke pageviews die Viva.nl per maand trekt ben je er zeker van dat je dan een groot publiek bereikt. Misschien zit er zelfs iemand bij die jou wil inhuren als tafelheer.

Beeld: shutterstock