Hondenpoep bij school

hondenpoep bij school

Vanochtend was het weer zo ver. Ik had oudste dochter A1 naar de peuterspeelzaal gebracht en liep met jongste dochter A2 terug naar de auto. Ik droeg haar, omdat het dan gewoon wat sneller gaat en zag daardoor niet waar ik liep. Ik liep de parkeerplaats op en ja hoor, daar gebeurde het.

Het is die sensatie dat je ergens in wegzakt, om vervolgens bijna uit te glijden. Hetzelfde gevoel als je in de modder stapt. Al was dit geen modder maar een flinke hoop hondenpoep. Uiteraard. Vloekend zette ik A2 in de auto en begon als een bezetene met mijn schoenzool over de stoep te vegen. Een universeel gebaar, want een moeder die me passeerde riep me toe: ‘Is het weer zo ver? Ja, je moet hier altijd goed oppassen voor de drollen!’ En let wel: ik stond voor een school!

Niet zo lang geleden had ik nog zo’n fijne ervaring. Beide dochters liepen naar de auto. Ja, de auto ja. De peuterspeelzaal zit bij een basisschool, wat fijn is omdat A1 zo al kindjes kent als ze over twee weken (oh jee, over twee weken al!!) naar de kleuterschool gaat.  Daarnaast had ik vanwege diverse andere reden voor deze school gekozen, die helaas niet op loopafstand van ons huis ligt. Als we op tijd zijn, gaan we op de fiets. Helaas is dat niet zo vaak het geval.

Maar goed, ze liepen dus naar de auto. Ze stapten beide aan dezelfde kant van de auto in. Toen ik A2 in het autostoeltje zette, kwam de geur me al tegemoet. Haar schoenzool zat onder de hondenpoep. A1 had er ook ingestaan en had de drol over de gehele lengte van de auto uitgesmeerd. Ik keek naar de grond, op zoek naar de drol, die zich jammer genoeg onder mijn schoenzool bevond. Ooit in een auto geurend naar hondenpoep gereden? Echt, kinderkots is er niks bij!

Natuurlijk wind ik me er enorm over op. Ik heb zelf ook een hond en ik ben zeker niet heilig. Onze hond is inmiddels veertien jaar en laat het ongeveer meteen lopen, zodra ze buiten komt. Dus heb ik zakjes en als die zakjes op zijn (wat eerlijkheidshalve wel eens een maand of vier zo is), pak ik een stokje en wip ik de drol in de bosjes. Niet netjes nee, maar alles beter dan op de stoep.

Dus daarom: mocht je hond poepen op de stoep, ruim het op! Zeker voor een school. Misschien is het iemand die een hekel heeft aan de auto’s van alle ouders die hun kinderen zo naar school brengen, dacht ik even. Echter, ook bij het fietsenrek ligt soms een hoopje. En zelfs op de stoep naast het hek van de school. Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Kokhalzend reed ik vanochtend terug naar huis. Met een stokje haalde ik alle poep uit het profiel onder mijn schoen. Mijn dag had niet beter kunnen beginnen.

CC foto: rotterdamdichtbij