Hoofdredacteur Debby: ‘In mijn eigen huis dansten de muizen door de slaapkamer’

Apetrots was ik toen ik op mijn negentiende mijn studentenkamertje bij een hospita in een buitenwijk mocht verruilen voor een appartement in hartje Amsterdam. Het was onderhuur, krap veertig vierkante meter, de muren waren van bordkarton en de muizen dansten door de slaapkamer. Maar hé: ik had mijn eigen huis!

Mijn ouders deelden mijn enthousiasme allerminst. Ik zie mijn vader nog bedenkelijk zijn hoofd schudden toen hij in de keuken voor het raam de douchecabine ontwaarde. En mijn moeder vroeg zich hardop af hoe ik in hemelsnaam vrijwillig in zo’n ‘piepklein hok’ kon gaan wonen. Inmiddels ben ik zeventien huizen verder en sinds kort de trotse eigenaar van mijn eigen droomhuis met tuin. Toch ben ik er qua vierkante meters door de jaren heen eigenlijk nooit op vooruitgegaan. En wat blijkt? Ik had een vooruitziende blik! Want de Tiny House Movement die het leven in kleine huisjes van maximaal vijftig vierkante meter propageert, is hoe langer hoe meer in opkomst.

Journalist Suus Ruis sprak drie trotse tiny house-bezitters die domweg gelukkig zijn op minder vierkante meters. Ze leven duurzamer en hoeven niet krom te liggen voor een hypotheek. Je kunt het dus ook positief bekijken. Dat geldt ook voor social media. In een tijd waarin digital detoxen helemaal in zwang is en we om de oren worden geslagen met de negatieve gevolgen, houdt VIVA’s Jamie in de VIVA 14 juist een vurig pleidooi vóór social media. Like!

Debby Gerritsen
Hoofdredacteur VIVA

Volg Debby ook op social media:
Instagram | Twitter

Deze editorial is afkomstig uit VIVA 14-2019. Deze editie ligt vanaf 3 april in de winkel. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«