Ik ook van jou

Ik weet niet wat het was. Een hartverzakking, een rolberoerte of een zenuwinzinking. Mijn hart maakte een sprongetje en al het bloed in mijn lichaam trok razendsnel naar mijn hoofd. Het gebeurt niet elke dag dat je in het openbaar de liefde wordt verklaard. Een platonische liefde, weliswaar, maar niet minder hevig. Lees het hier.

Dát gevoel, dat is Mayke
Waar ik de eerste uren vooral erg gevleid en overdonderd was, zo nieuwsgierig werd ik de volgende dag. De liefdesverklaring was anoniem, maar het was duidelijk dat één van mijn mede-bloggers hierachter zit. Ik zou niet de journaliste zijn die ik ben, als ik dit niet tot op de bodem uit zou zoeken.
Helaas was er maar één aanknopingspunt. ‘Ik verslind haar blogs als een flinke reep Tony’s Chocolonely op een zondagmiddag. Ik wil haar dichtbij me hebben, ik wil uren met haar kletsen, ik wil haar aantrekken als jas. Beeld je in hoe het is om na een koude winterwandeling thuis te komen, en een kop warme chocolademelk te drinken. Dát gevoel, dat is Mayke.’ Mijn anonieme minnaar is dus net zo gek op chocolade als op mij.

Verdachte nummer 1
Lisette. Ze is verantwoordelijk voor de volgende uitspraken:
‘Chocolade was vaak de reden dat ik mijn avondeten liet staan.’
‘Als ik een koekje zou zijn, zou ik zo’n Mokka Lady zijn, met heel veel poespas en chocola.’
‘Ik heb geen levensmotto, tenzij je ‘chocolade kan altijd’ meetelt.’
‘Het ziet ernaar uit dat mijn chocoladeverslaving mijn leven heeft gered.’
‘Mayke is mijn girlcrush’
Zeer verdacht.

Verdachte nummer 2
Chantal: ‘Tot de tijd van de chocoladekruidnoten, gevolgd door truffelkruidnoten en nu zelfs yoghurtkruidnoten met witte chocolade. Wat doen ze me aan? Hoe kan ik dat in hemelsnaam laten staan? Ik sta niet bekend om mijn zelfcontrole op dat gebied.’
Conclusie: Volledig ontoerekeningsvatbaar in combinatie met chocolade. Tevens erg milieubewust en trekt zich het leed van anderen aan. Tony Chocolonely’s chocolade past erg goed in het plaatje. Daarbij draag ik nog een bewijsstuk op, namelijk de blog, waarin ze opbiecht ook weleens te vallen voor een vrouw.

Verdachte nummer 3, 4, 5 en 6
Lara sprak ooit eens over haar innerlijke chocomonster, Kelly deed een vreugdedansje toen ze hoorde dat pure chocolade binnen haar dieet viel, Feetje vroeg de Sint om alle wapens in de wereld in chocoladeletters te veranderen, Werner bevond zich ooit eens in een heuse chocoladetrip, Martin wordt labiel van chocolademelk en Danja stelde ooit een bijzonder geïnteresseerde vraag aan Tony Chocolonely op Twitter.

Ik ook van jou
Ik tast in het duister. Ik weet niet wie van deze bloggers van mij houdt, ik weet slechts dat ze allemaal van chocolade houden. Geef ze eens ongelijk. Om in Sinterklaassferen te blijven heb ik voor de zekerheid voor iedereen een gedicht geschreven.

Lieve Lisette,
‘Ik ben een meisje zoals jij’,
was het eerste dat ik ooi tegen je zei.
Een kluns, stuntel, maar bovenal een ontzettend lieve vrouw,
ik kan met recht zeggen: ‘Ik ook van jou’.

Lieve Chantal,
Zo oprecht en openhartig zie je ze niet veel,
vandaar dat ik je met de volgende woorden bedeel:
Lief, eerlijk en trouw.
‘Ik ook van jou’.

Lieve Lara,
Jouw woorden raken me soms diep in mijn ziel,
Je blogs zijn een stukje warmte in de kou.
‘Ik ook van jou’.

Lieve Kelly,
Om jou moet ik zo vaak lachen,
Vaak treffend, af en toe flauw.
‘Ik ook van jou’.

Lieve Feetje,
Jouw hart zit op de juiste plek,
Je lijkt me een te gekke moeder en vrouw.
‘Ik ook van jou’.

Lieve Werner,
De man die niet alleen ik als de Clooney onder de bloggers beschouw,
‘Ik ook van Cloo…eh, van jou’.

Lieve Martin,
Je bent een allemansvriend,
maar toch vooral de mijne.
Dat wisten we al gauw.
‘Ik ook van jou’. 

Lieve Danja,
Jij bent er altijd voor ons allen,
Midden in de nacht, voor dag of dauw.
‘Ik ook van jou’.

Eerlijk? Ik wist al wie het was toen ik de titel had gelezen. Eén van bovenstaande personen heeft mij de liefde bewezen. Tot eenieders grote spijt, respecteer ik deze anonimiteit. Wat ik er verder mee ga doen? Ik vraag de Sint om heel veel chocolade in mijn minnaars schoen.

© Beeld: privébezit
Lees hier meer blogs van Mayke