Ingegroeide cup D

Tieten. Twee stuks heb ik ervan. Toen mijn zus haar eerste bh’tje kreeg kon ik niet wachten tot de mijne ook zouden gaan groeien. Maar die van haar groeiden altijd harder en werden uiteindelijk dezelfde forse maat als die van mijn moeder.

Die van mij waren iets meer laid back. Mijn eerste bh’tje (heb ‘m nog steeds) was een witte met kleine bloemetjes in cup AA. Hoe leuk het me ook leek toen mijn zus haar BH mocht uitzoeken, toen ik eindelijk moest/mocht, vond ik het vreselijk. Ik rende de lingeriezaak binnen om me vervolgens zoveel mogelijk te verstoppen tussen de rekken. Als de dood dat jongens uit mijn klas langs de lingeriezaak zouden lopen (en naar binnen zouden kijken).

Omdat mijn zus een grote maat had, werd zij altijd geholpen. Ik wuifde hulp altijd weg: ik had toch een B-cup. En hoe dat zat met die 70,75,80,85 snapte ik niet. Een 80-B paste prima dus daar hield ik me aan.

Totdat mijn borsten (of tieten, wat je wilt) ineens op mijn 23ste weer begonnen te groeien. Twee jaar nadat er officieel wordt vastgesteld dat ze uitgegroeid moeten zijn. En nee, dat kwam niet omdat ikzelf ook dikker werd. Misschien had het wel te maken dat ze veel tijd en aandacht kregen van mijn toenmalige vriendje. In ieder geval voldeed mijn 80-B cup niet meer.

Dit keer wilde ik wel hulp, want welke maat had ik nu, nu de grootste helft van mijn borst vrolijk over het randje van mijn B-bhtje stond te gluren? De verkoopster pakte haar centimeter en zwierde ‘m om mijn middel (net onder mijn borsten). “Een 70D” was haar eindoordeel. Ik stond versteld en vroeg haar hoe ze in godsnaam bij die cupmaat kwam. Wat bleek? De centimeters die voor de cupmaat staan zijn toch wel erg belangrijk. Dat is het uitgangspunt. Daarna wordt pas de cupmaat vastgesteld. Ik had dus (ook nog voor mijn tieten-groei-spurt) met de verkeerde BH-maat rondgelopen.

Mijn D-cupmaat, zorgt sindsdien wel voor veel ongeloof. Allereerst bij mezelf. Omdat ik de metingen van de eerste verkoopster niet durfde te geloven, vroeg ik bij wijze van test ook in andere zaken vroeg mijn maten te meten. Toen ze uiteindelijk bij Marlies Dekkers aankwamen met ‘het liefste een E-60’ vond ik het wel genoeg. Het bewijs was voor mij geleverd. Maar niet in mijn omgeving. Want een D-cup staat gelijk aan groooote tieten. Formaat Playboy. En die zie je niet bij mij. Ik denk dat die van mij door de gemiddelde man waarschijnlijk nog steeds op een ‘B-tje’ wordt geschat.

Een vriendin van mij (met zelf ook een D-cup, maar dan een paar die ook best opvallen) lachte me dubbel en dwars uit. “Hahaha, zeker een ingegroeide cup D heb je dan” hikte ze. Pas toen ik een BH erbij pakte en het labeltje met alle info erop liet lezen geloofde ze me.

Maar het blijft een gewillig onderwerp. Tijdens een hele hoop drank en weinig eten, kregen we het er weer over tijdens afgelopen Oud en Nieuw. “Echt, zij heeft ook een D-cup” schreeuwde ze naar haar vriendje die een paar meter van haar vandaan stond. Wankelend op mijn hakken knikte ik bevestigend en wees op mijn borsten. Inmiddels hadden we de aandacht getrokken van nog wat van haar vrienden en voor ik het wist stond haar vriendje aan mijn tieten te voelen terwijl mijn vriendin er stralend naast stond (en ik waarschijnlijk keek alsof dit de normaalste zaak van de wereld was).

Er zit geen moraal aan dit verhaal. Hoogstens dat het wellicht handig kan zijn je maten eens te laten opmeten als je dat nog nooit gedaan hebt.

Foto CC

budhi_logoviva1.jpg