Schiet jij de hond even af?

Laatst ben ik in een Instagram-fittie terecht gekomen. Sterker nog, ik was de aanstichtster. Geheel per ongeluk, overigens.

Het mysterie van de verdwenen comment
Het begon onschuldig genoeg. Een meisje dat ik volg zette een To Do List online, met daarop allemaal heel normale zaken, zoals ‘kast opruimen’. Punt nummer zes was echter ‘blaffende hond van de buren afschieten’. Ik schoot in de lach en tikte: ‘Heb je de hond al afgeschoten?’ Ik drukte op enter en… mijn reactie verdween. Hm. Raar. Ik klikte het venster weg en ging verder met schrijven.

WTF!
Vijf minuten later zag ik op mijn telefoon dat ik zes meldingen had van Instagram. Hallo? Als het likes waren geweest was het niet heel gek, maar zes mentions binnen vijf minuten is wel veel in mijn wereld. Bij het openen zag ik dat het grootste deel ‘WTF’ bevatte. Fronsend opende ik de bovenste melding en ontdekte dat mijn comment niet verdwenen was. Hij was terechtgekomen onder de foto van een beautyblogger die ik volg. Onder de foto van een sierlijk parfumflesje prijkte mijn opmerking: ‘Heb je de hond al afgeschoten?’

Waarom zijn de bananen krom?
Van alle comments in de hele wereld die bij de verkeerde foto terecht konden komen, ging uitgerekend dit pareltje een eigen leven leiden. ‘Doe ff normaal!!!’ en ‘WTF is dat voor opmerking?!!’ waren de milde reacties. Ik moest er wel een beetje om lachen en legde uit dat mijn comment bij de verkeerde foto terecht was gekomen. Iemand reageerde vervolgens natuurlijk heel moraalridderig met: ‘Waarom zou je zoiets überhaupt zeggen?’

Tja, daar kon ik een lange, filosofische discussie over beginnen, maar ik besloot te reageren met een uitlegje. Alleen pakte dat ook niet uit zoals ik wilde.

Laat maar!

O ja…
Het ergste is dat ik me sindsdien steeds reacties herinner die ik wilde plaatsen, maar die spontaan verdwenen zijn. Ik vraag me af waar die terecht zijn gekomen. Zwerft er een compleet irrelevante opmerking van mij rond onder je foto op Instagram, dan weet je nu waarom.
Instagram: 1. Lis: 0.

PS: Bizar genoeg heb ik wel een paar nieuwe volgers aan deze Instagram-faux pas overgehouden. Win ik toch óók nog een beetje.

Foto: Lara Cores