Team Jennifer, of de overeenkomst tussen Angelina Jolie en een Xbox

Het begon ooit met team Jennifer vs team Angelina en daarna volgden er nog veel meer. Maar op dit moment is er een hele andere feud gaande, namelijk Sony vs Microsoft. Geen celebrityfeud, maar een console-war die zijn weerga niet kent.

Een korte achtergrondschets: gamen kan je op verschillende platformen. Je hebt de oude vertrouwde pc, de mobiele apparaten waar je allerlei game-apps op kan draaien en daarnaast nog drie grote gamebedrijven met bijbehorende consoles: Nintendo (Wii, DS), Sony (Playstation, Vita) en Microsoft (Xbox). Zowel Microsoft als Sony komen eind dit jaar met een nieuwe versie van hun spelcomputer; de Playstation 4 en de Xbox One. Het perfecte moment dus voor fans in beide kampen om nog eens te benadrukken dat hun console het beste is. En dat gaat er, zoals vaker in dit soort (online) gevechten, pittig aan toe.

Microsoft maakt het zijn fans echter niet heel erg makkelijk om nog op te komen voor de aankomende Xbox One. Toen in juni op gamebeurs E3 de specificaties van het nieuwe apparaat bekend werden gemaakt, was – zacht gezegd – niet iedereen even blij. De verplichte internet-verbinding en het feit dat de Kinect (het camerasysteem dat je bewegingen registreert) continu aan moest staan, zorgde ervoor dat het internet overstroomde met complottheorieen. Uiteindelijk besloot Microsoft de Xbox One aan te passen, maar binnen een paar weken van mening veranderen doet het imago van een dergelijke grote organisatie ook geen goed. Inmiddels is ook bekendgemaakt dat de releasedatum van de Xbox One in 13 landen, waaronder Nederland, wordt uitgesteld. Allemaal koren op de molen van Sony, die op deze manier heel wat meer exemplaren van zijn Playstation 4 gaat wegzetten. Een kleine groep Xbox-fanaten houdt echter dapper stand en juist door alle tegenslag en haat vanuit het andere kamp, worden zij steeds fanatieker. Het blijft echter moeilijk om een passend antwoord te vinden op alle grappen over ‘hun’ geliefde systeem.

Maar, totdat beide consoles eind dit jaar uitkomen, blijft het koffiedik kijken. Dit soort zaken kunnen nog wel eens raar lopen. In de afgelopen jaren is Angelina Jolie veranderd van een
een al eerder getrouwde actrice die openlijk flirtte met bisexualiteit en geweld, in een halve heilige die al heel veel jaren gelukkig is met haar Brad. Vele #teamJennifer-aanhangers van toen, zullen nu ook schoorvoetend toegeven dat ze wellicht in het verkeerde kamp zaten. Wie weet zal straks blijken dat de fraaie Sony Playstation 4 eigenlijk een eenzaam achterblijvend, talentloos ding is. Als dat gebeurt, heb ik weer op het verkeerde team gewed, net als toen. Sorry, Jennifer.

PS: vanaf vandaag ben ik ook op Twitter te volgen: @JuliaNoomen
Bron beeld: zazzle.com