Ik kom uit de kast

Foodblog Marlies Bax

Hoe hard je ook probeert; er komt een tijd dat je niet meer kunt negeren wie je bent. Een tijd dat je verlangens niet meer kunt onderdrukken. Een tijd dat je die kriebel in je buik moet erkennen niet ontkennen. Bedwelmd door wijn – bij voorkeur de Vanille Chardonnay van Specktakel in Haarlem als ze die %^&$  nog zouden schenken – flapte ik het er veel te vaak al uit. Ik kan er niet meer omheen. Ik moet uit de kast. De kledingkast dan wel. Mag ik nou eindelijk foodblogger zijn?

Bijna een jaar tikte ik hier met liefde over hotte nerds, Miranda Kerr’s hamburgertje en Bangladesh. Maar als je jezelf voor de tiende keer hoort biechten dat over eten schrijven je zo geweldig lijkt, dan moet je toch eens actie ondernemen. Jambers-stem: Doordeweeks is zij een fanatiek moderedactrice, maar in het weekend gaat zij zich te buiten aan al wat de ijskast te bieden heeft.

Het duurde even. Het zoveelste wijnglas met dikke lipstickrand als felpaars bewijs van een goede avond was getuige. ‘Ik wil zo graag een foodblog’ De lipstickvlekken werden rood, knalroze en oranje. Ze belanden op bierglazen, theeglazen en een fijne onderlip. Ze lieten hun sporen na op Woodstone pizza, het bestek van SLA in Amsterdam en werd weggevaagd door – better than sex – hangop tijdens Haarlem Culinair. Maar altijd kwam de avond met dezelfde confessie. Mag ik een beetje foodblogger zijn?

Ja, dat mag op Viva. Ik maak mijn langgekoesterde droom waar en deel al mijn food-frustaties, culinaire liefdes en kookkunsten. Met een vegetarische inslag. Want ben je foodie en vegetariër? You’re gonna have a bad time. Ik ga proeven, eten, drinken en vooral veel uit een grasgrazend oogpunt naar de culinaire wereld kijken. Er moet toch meer dan geitenkaassalade zijn? Op naar nog heel veel glazen met lipstickranden. Ik mag eindelijk foodblogger zijn.