Kontknuffelen

‘Zal ik meteen in je tieten knijpen, of later?’ Ik kijk een – mij tot voor twee zinnen geleden onbekende vrouw – in de ogen. De hand, de drie zoenen en het bekendmaken van de naam zijn voor mij bekende onderdelen van het voorstellen. Deze vraag komt me echter nogal rauw op mijn dak vallen. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. ‘Later. Ik wil je niet meteen teleurstellen. Met andere woorden, verwacht er niet teveel van.’ Afgezien van de vulling in mijn beha valt er namelijk niet zoveel te knijpen. Eén ding is zeker. Haar naam ga ik niet meer vergeten.

Pure misleiding

Ligt het aan mij, of heeft er net iemand haar kont afgeveegd met het onuitgesproken sociale reglement dat geldt voor ontmoetingen? Om eerlijk te zijn, ik mag dat wel. Dat stevige of juist slappe handje waaruit je moet opmaken welk karakter erachter schuilt, dat vind ik maar niets. Ik ben van de ferme handdruk, twee keer op en neer en weer loslaten. Daar schuilt op het eerste gezicht een joviaal, sterk en dominant karakter achter. In mijn geval is dit dus een overduidelijk gevalletje van pure misleiding.

Vreemde tongen in je hals
Van mij mag je het hele aftasten achterwege laten. Ik weet namelijk al binnen een minuut of ik je wel of niet moet. Ik hoef daarentegen ook niet meteen in mijn tieten geknepen te worden, maar ik waardeer het gebaar. Die hele typisch Nederlandse afstandelijke cultuur mag wat mij betreft dan ook direct overboord. Ik hoef geen vreemde tongen in mijn hals tijdens de eerste ontmoeting, maar het feit dat we tien minuten later gearmd een Griekse dans uit staan te voeren, zorgt er wel voor dat ik me nu al thuis voel bij deze mensen.

Kontknuffelen
Hoe anders is het als ik die nacht wakker word met mijn kont tegen de kont van mijn vriendin. Om te voorkomen dat ik het ’s nachts koud krijg, houd ik altijd op die manier contact met mijn vriend. Ik hoef me dus niet af te vragen wie de schuldige is in dit verhaal. Ik snurk niet, ik beweeg nauwelijks en ik neem niet veel ruimte in in bed. In die zin ben ik een prettige en sociale bedpartner. Maar hoewel ik er dus best een vrije moraal op nahoud als het gaat om amicaliteit, besef ik me op dat moment meer dan ooit dat er wel grenzen aan zitten. Kontknuffelen is er één van.

© Beeld: privébezit
Lees hier meer blogs van Mayke