Leef je droom !

Iedereen heeft wel een droom. Het vervelende is (en daarom heet het ook dromen) dat je maar al te vaak ook weer wakker geschud wordt. En de droom laat varen. Of nog even in gedachten houdt…zoals ik twee jaar heb gedaan.

Wie houdt me tegen?
Soms werd ik wakker en dan dacht ik: wat een onzin. Ik moet het maar niet doen. Niemand zit er op te wachten, het is niet haalbaar en hoe moet ik het in vredesnaam gaan klaarspelen? Laat maar zitten. Totdat ik steeds vaker wakker met de gedachte: hoezo zit niemand erop te wachten? En wat dan nog? Ik ga het gewoon doen! Wie houdt me tegen?

De exacte dag dat ik met het goede been uit bed stapte weet ik niet meer, maar ik weet dat ik op een goed moment een knop heb omgezet. Ik had het besloten, ik ging het gewoon doen. Ik ging mijn droom najagen, ongeacht wat de rest ervan zou vinden of dat het überhaupt aan het eind nog wel zo’n mooie droom zou zijn. Vanaf dat moment ging er een rush door mijn lijf en leefde ik alleen nog op positieve energie. Het is waar wat ze zeggen; de koffie wordt niet zoet van de suiker maar van het roeren. Dat geldt ook voor het realiseren van een diep gekoesterde wens. Het geluk zit ‘m niet in de droom zelf, maar in het najagen ervan.

Een eigen boek
Om het even concreet te maken, mijn grootste wens was het schrijven van een kinderboek. Eigenlijk een kinderboekenserie, want ik vind als je droomt, dan moet je ook groot durven dromen. Vanaf het moment dat ik de knoop had doorgehakt ben ik gaan schrijven. En schrijven. En schrappen. En schrijven. Totdat er een manuscript lag wat ik goed genoeg vond om op te sturen naar een aantal uitgevers. Die allen gretig gebruik maakten van de bijgevoegde voldoende gefrankeerde retourenveloppe om mijn schrijfsels te retourneren. Daar lag mijn droom op de deurmat, retour afzender: droom jij maar lekker verder schat!

Natuurlijk ben je dan best teleurgesteld, maar hé ik was vastberaden en niemand zou me tegenhouden toch? Dus ook die afwijzingen niet. Gelukkig zijn er zat mogelijkheden in Nederland om een boek in eigen beheer of bij een alternatieve uitgeverij uit te laten brengen. Ik ben zelf op zoek gegaan naar een illustrator, heb qua uitgever een goed alternatief gevonden en ik ben gaan investeren in promotiemateriaal. Een fantastisch avontuur in een voor mij nog onbekende wereld.

Tip! Deel je droom
De beste beslissing die ik heb durven nemen is om anderen deelgenoot te maken van mijn droom. Want eerlijk is eerlijk, nergens krijg je zoveel energie van als van het enthousiasme van anderen. Zij halen het beste in je naar boven. Zo bleken de mensen in mijn omgeving hele goede motivators. Als ik het even niet meer zag zitten (want ja, dat gebeurde echt nog wel eens) waren zij het die mij het geloof in mezelf teruggaven. Soms door een peptalk, vaker nog door mij een schop onder mijn kont te geven.

En nu zijn we maanden verder en is mijn droom uitgekomen. Het eerste deel van mijn Rick de Reiziger-reeks is klaar. Ik heb best wel even een traantje gelaten toen ik het eerste exemplaar in mijn handen kreeg. Maar naast emotioneel vond ik het ook een hele rare gewaarwording. Opeens wordt mij gevraagd om het boek te signeren, wat voelt alsof ik iets aan het bekladden ben. En met de kinderboekenweek in aantocht ben ik al op meerdere scholen gevraagd om iets te komen vertellen. Of ik dat kan (of aandurf) dat weet ik niet, maar ik geniet van elk moment met volle teugen. Wat is dit heerlijk!

Doe het ook !
En ik denk niet na over hoe het straks nu verder moet, of het me uiteindelijk misschien niet meer geld heeft gekost dan dat het oplevert. Of mensen het wel gaan kopen of wel of niet leuk vinden. Het zou allemaal mooi meegenomen zijn, maar het doet er eigenlijk niet meer toe. Want ik heb mijn droom durven realiseren. En dat gevoel van emotie, geluk en trots neemt niemand mij meer af!

Daarom mijn advies aan jullie: als je morgen wakker wordt met een droom, hou ‘m vast! En doe er iets mee. Het eindpunt ziet er misschien anders uit straks dan dat je nu voor ogen hebt, maar dat doet er niet toe. De weg er naar toe is een fantastische reis die eigenlijk iedereen zou moeten ondernemen. Leef je droom!

Bron foto: RelaxingMusic