Lepeltje lepeltje met Doutzen

‘Ik ga vijftien dagen naar Parijs’. Nu en dan duiken ze weer op, dit soort statusupdates. Het is een code. De uitleg wordt gedeeld tussen vrouwen. Mannen mogen het niet weten, dat is de grap. ‘Tien dagen naar Londen, maar liefje, ik weet helemaal van niks!’ En wat krijgt zo’n man dan als reactie van zijn vrouw: ‘Hahahaha!’

Meisjesfora
Wij mannen moeten zelf op zoek naar het antwoord van het grote raadsel en uiteindelijk vinden we dat op een site waar aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Idealiter dan, want inmiddels verwijst Google ons naar allerlei meisjesfora waar bakvissen elkaar de vraag stellen waarom hun BFF’s zomaar hebben besloten op vakantie te gaan zonder hen daarin te betrekken.

Stimulans
Werkt het? Natuurlijk niet. Dit is toch niet de manier om aandacht te vragen voor borstkanker? En waarom hebben vrouwen het idee dat wij mannen extra stimulans nodig hebben om in beweging te komen tegen borstkanker? Ik zag een tijd geleden nog jongemannen die hun eigen actie hadden bedacht. Ze stonden met een spandoek langs de weg: ‘Hier GRATIS borstonderzoek.’ Kijk, dat is wel leuk.

Tegenactie
Misschien is het tijd dat wij mannen een tegenactie beginnen. Gewoon iets flauws op Facebook. Het idee is simpel. Je noteert de dag waarop je jarig bent, maar dan gecodeerd. We hebben twaalf woorden nodig voor de maanden. En getallen. Als wij mannen nou eens een lijst maken van twaalf aantrekkelijke fotomodellen. Dat is eenvoudig. Er zijn genoeg kalenders die we kunnen gebruiken voor inspiratie.

Kama Sutra
Omdat het mijn idee is en omdat ik in januari jarig ben, trappen we de lijst af met Doutzen. Nu nog getallen. Laten we het nog een stapje moeilijker maken voor de vrouwen: die getallen laten we corresponderen met standjes van de Kama Sutra. Mijn verjaardag is de veertiende en dat is toevallig ook nog eens een favoriet standje van mij. Dus plaats ik op Facebook de volgende status: Ik wil lepeltje lepeltje met Doutzen Kroes.

Nu nog andere mannen zo gek zien te krijgen dat ze meedoen.

CC foto: ANP