Astrid heeft aanstelleritis

Het is al drie maanden dik aan, tussen mij en Astrid. We starten de dag met hetzelfde ochtendritueel. Traag, knorrig en moeizaam, maar als we eenmaal op gang zijn, dan gaan we ook als een speer. In de donkere dagen van januari veegde ik in één beweging de slaap uit mijn ogen en het ijs van haar voorruit. De Opel Crossa zal voor altijd mijn eerste liefde zijn, maar de Opel Astra is mijn ware.

Astrid moet niet zeiken
Waar ik wel aan moest wennen, is dat Astrid geen asbak heeft. Ze ruikt nog steeds naar vanille, maar af en toe kan ik het niet laten om onderweg een sigaretje op te steken. Wat benzine voor haar is, is nicotine voor mij. Pure noodzaak. Astrid moet niet zeiken.

Stil protest
Dat deed ze ook niet, maar ze ging wel in stil protest. Zo stil zelfs, dat ik het zelf niet had opgemerkt. Op een dag kwam er een collega naar me toe. ‘Astrid haar banden moeten nodig worden opgepompt.’ Alsof ik haar met dat sporadische sigaretje volledig had uitgerookt en ze dringend lucht nodig had. Ik was er een beetje sceptisch onder, maar vooruit, ze kreeg een beetje lucht.

Opel Astma
Nog steeds had ik niet in de gaten dat Astrid haar stille protest gewoon voortzette. Totdat ik wederom te horen kreeg dat Astrid scheef stond. Niet zo’n beetje ook. Ik wijdde het aan aanstelleritis, maar niet iedereen was dat met me eens. ‘Je linker voorband is hartstikke lek, het is een wonder dat je dat niet gemerkt hebt! ’ Nee, ik had niets gemerkt, maar ik overwoog wel om de Opel Astra alsnog om te dopen van Opel Astrid naar Opel Astma.

Liefde in de lucht
Na drie maanden wennen hebben we elkaars slechte gewoonten dan toch maar geaccepteerd. Mijn sigaretjes voor onderweg zijn geen probleem meer, als ik af en toe maar even check of Astrid nog genoeg lucht heeft. Gelukkig begint de zon steeds vaker te schijnen en Astrid heeft een open dakje. Ik heb er nog niet aan durven zitten omdat ik bang was dat ook het dakje zou gaan lekken, maar nu weet ik dat het goed zit. Er zit liefde in de lucht.

© Beeld: privébezit
Lees hier meer blogs van Mayke