Lieke, de golddigger?

Als BN’er is daten best lastig. Bijna iedereen kent je al van tv of andere media, dus er is sowieso al een oordeel over je geveld. Veel mannen/vrouwen willen met je omgaan om iets van het showbizzwereldje te kunnen proeven. Anderen houden misschien juist de boot af, omdat ze niks met de glitter en glamour te maken willen hebben.

En dus belanden beroemde mensen vaak in een relatie met iemand die in dezelfde wereld werkzaam is. Ik kan zo honderd voorbeelden noemen. Een stel dat bestaat uit een ster en een onbekend persoon, dat zie je niet zo vaak. Tenzij ze al samen waren voordat de BN’er bekend werd.

Best logisch wel, want je ontmoet veel mensen die in hetzelfde vak werkzaam zijn en je deelt waarschijnlijk dezelfde interesses. Maar sommige sterren kiezen opvallend vaak voor een wederhelft die goed boert. Beter dan zij zelf doen, in elk geval. Tatjana bijvoorbeeld, die meer miljonairs dan hits heeft gehad. Ook over Lieke van Lexmond gaat nu het gerucht dat ze de lakens deelt met een vermogende vent: haar manager Frank Wisse (de ex van Caroline Tensen en Rosalie van Breemen). Geen grote catch op het eerste gezicht. Hij is al ver in de vijftig en niet bepaald een George Clooney-type.

Wel in het bezit van een zeer goedgevulde bankrekening. Het kan zijn dat het gewoon een hele leuke kerel is, natuurlijk. Maar gezien haar dateverleden heeft Lieke toch een beetje een golddigger-schijntje om zich heen. Eerst deed ze het met Jurriaan Oerlemans, pornobaas en miljonair. Ook kroop ze even in de armen van Matthias Scholten, RTL-topman en rijkaard. Kan geen toeval zijn, toch? En waarom? Want ik vermoed dat Lieke niet bepaald leeft op water en droog brood. En ze is sympathiek en leuk om te zien. Ze kan ongetwijfeld elke dag met een andere leuke vent daten. Daarom is het wel opvallend dat ze er steeds vandoor gaat met (heeeule) rijke mannen.

Ik kan me er zelf niet zo veel bij voorstellen. Tuurlijk, het is mooi meegenomen om verliefd te zijn op een man die geen schulden heeft en genoeg op de rekening heeft staan om zonder zorgen te kunnen leven. Maar er zijn blijkbaar echt vrouwen die hun mannen op banksaldo selecteren. Toevallig ken ik zo’n dame, die toegeeft dat ze niet samen kan zijn met een man die een laag – of zelfs een gemiddeld – inkomen heeft. Een leuke persoonlijkheid of good looks zijn mooi meegenomen, maar geen vereiste. De mannen vinden het vaak prima, want zij mogen pronken met een mooie (jonge)dame aan hun zijde. Of ben ik nu te veroordelend? Vast wel, maar ik ben oprecht nieuwsgierig waarom sommige vrouwen alleen op welgestelde mannen vallen.

Wat vinden jullie van golddiggers? Of ben je er misschien zelf eentje? 😉      

Bron beeld: thinkstock