Lis en Martin vragen zich shit af

magic

Soms vinden de meest bijzondere ontmoetingen plaats op plekken waar je ze absoluut niet verwacht. Toen ik drie jaar geleden besloot om voor VIVA te gaan bloggen, had ik nooit kunnen raden dat ik daar de persoon zou ontmoeten die zo’n belangrijke rol in mijn leven en toekomst zou gaan spelen. Niet alleen omdat ze net zo verliefd is op Jennifer Lawrence als ik – alhoewel, dat is wel heel belangrijk – maar vooral ook omdat ze me eindelijk op het juiste schrijfpad zou brengen waar ik al zo lang omheen aan het draaien was.

Magic Inc.

Zonder blogger Lisette had ik mijn eerste boek (Dansen met Herinneringen) nooit kunnen uitbrengen. Tenminste, het uitbrengen was wel gelukt – maar dan zonder de briljante plottwist van Lis, en het was uiteindelijk Lisette die ervoor zorgde dat een idee dat al jaren op de plank lag, vanuit het niets het levenslicht zag. Daar ben ik haar heel dankbaar voor, een dankbaarheid die een paar weken geleden werd bezegeld met een heel bijzonder contract: Lisette en ik werken namelijk inmiddels samen aan een boekenserie, waarvan – als alles goed gaat en wij elkaar de hersens niet inslaan – eind volgend jaar het eerste deel in de winkels ligt: Magic Inc.

Of dat boek al bijna klaar is? Welnee, we moeten er nog aan beginnen en dat is, op z’n zachtst gezegd, vrij ambitieus. Het vereist een super intensieve samenwerking die onze – nog niet zo heel belegen – vriendschap behoorlijk op de proef zal stellen. We zullen moeten samenwerken als één persoon, en dat betekent dat we heel erg veel van elkaar moeten weten en elkaar door en door moeten kennen. Onder het mom niet ketsen maar kletsen, hebben we daarom een reeks dates gepland om elkaar tot op het meest gênante detail te leren kennen.

Gênante vragen

Hoe? Door elkaar te onderwerpen aan een reeks vragen, waarbij geen enkel onderwerp wordt gemeden. En hoewel ik graag zou zeggen dat dat heeft geleid tot bloedserieuze onderwerpen, bestaan de trefwoorden vooralsnog uit spermalampen en TROS-feestjes en hebben we mijn kantoor bijna in vlammen doen opgaan. Tja, je moet wat over hebben voor een vruchtbare samenwerking. En omdat we het uiteindelijke resultaat uiteindelijk met iedereen zullen delen, leek het ons een prima idee om dat ook te doen met het proces dat daaraan vooraf ging.

Het resultaat is ‘Lis en Martin vragen zich shit af’, een reeks filmpjes waaraan we meer plezier hebben beleefd dan goed voor ons is. En omdat we op onze blogs onze ziel en zaligheid met iedereen delen, willen we je ook deze filmpjes niet onthouden. De eerste is nog lekker onwennig, maar daar maakten alcohol en meligheid vrij snel een einde aan.