Mag ik aan je oogbal likken?

Stel je voor: je zit een beetje krap, maar wil toch graag uit eten. In China is dat geen probleem. Een potje tongen en je zit gebakken! In een restaurant genaamd Kiss Kiss worden gasten die 10 seconden midden in de zaak durven te tongzoenen beloond met een gratis portie, jawel, runderTONG!

Met de obers
De Chinezen zeggen het zelf: ze hebben moeite hun emotie te tonen, vooral in het openbaar. De gasten in het restaurant moeten dus een flinke drempel over, maar hee, dan heb je ook wat. Het tongzoenen mag met de eigen partner, maar als daar geen sprake van is, zijn de obers (mannelijk en vrouwelijk) ook beschikbaar voor een lekkere zoensessie.

Oculolinctus
In Japan hebben ze minder moeite met intimiteit. Daar raken ze elkaar juist maar wat graag aan! De nieuwste liefdestrend in dit land, genaamd oculolinctus, heeft zelfs een heel hoog ‘ieuw’-gehalte: verliefde mensen likken daar graag elkaars… oogbal.

Kijk, ik val ook op ogen. Ik vind het super aantrekkelijk als een man van die vrolijke twinkelogen heeft die hem een tikkeltje uitdagende uitstraling geven. Maar om nu te zeggen dat ik de behoefte voel mijn tong er overheen te halen? Neuh. Waarom, zeg mij waarom, doen mensen dit? En ook: hoe kom je erop?!

Het is bovendien nog gevaarlijk ook. Je kunt ziektes als herpes overdragen en zelfs blind worden als de bacteriën van je partners net verorberde maaltijd in jouw oog terechtkomen bij een liefdevolle lebber. Nee, dit is er zo eentje in de categorie ‘ik hou van je en heb veel voor je over, maar no way dat ik dit ooit bij je ga doen’.

Met andere ogen
Mocht je na het lezen van deze blog nog uit eten gaan dit weekend, is de kans natuurlijk groot dat je die obers nu met heel andere ogen bekijkt. Zit er eentje voor je tussen? En anders kun je altijd nog even extra verdrinken in de mooie kijkers van je partner tegenover je…

Beeld: thinkstock