Blog MissFlirt: Dit wil de man in bed

man in bed

Afgelopen week las ik dat uit onderzoek is gebleken dat een kwart van de mannen voorkeur geeft aan vrijen in het donker. Sex in het donker kan natuurlijk extra spannend kan zijn omdat je de bewegingen en aanrakingen van de ander niet ziet aankomen.

Toch is een klein beetje licht van bijvoorbeeld een kaarsje ook wel fijn. Elkaars lichaam en gezichtsuitdrukking kunnen zien tijdens innig samenspel is toch pure romantiek. Maar het blijkt écht een ‘vrouwending’. De mannen met wie ik sprak over deze vraag, steken vaak een kaarsje aan vóór de vrouw. “Zij vindt kaarsjes fantastisch, dus is het beter voor de sex”, was de conclusie van één van de mannen. Voor hen zou een TL-lamp volgens mij ook nog kunnen volstaan, mannen zijn immers de moeilijkste niet.

Voorspel

“Maar, wat willen jullie dan echt?”, vroeg ik aan het groepje mannen. “Als je een ideale vrijpartij mag omschrijven, wat heeft dan je voorkeur?” De mannen staken van wal. Al gauw kwam het voorspel ter sprake. Gelukkig. Een vluggertje is prima, maar sex met uitgebreid voorspel vind ik persoonlijk écht bijzonder en intiem. De mannen stemden in.

De daad

Na het voorspel begint de ‘echte’ sex. Althans, zo wordt dat vaak bestempeld. Voor mij is sex het hele traject, vanaf de eerste kus tot we allebei uitgehijgd besluiten naar het toilet te lopen. Afijn, de sex, de daad. Ze dachten na totdat de kleinste van de groep aangaf dat er in een ideale vrijpartij voldoende afwisseling plaats moet vinden. Een ander viel bij: “Een variatie in standjes en een afwisseling wie de leiding neemt is toch wel de basis voor goede sex”. Máár, het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat ze energie toont en laat blijken dat ze het prettig vindt, werd de conclusie van het verhaal.

Na de sex

Hoewel vrouwen het vaak prettig vinden om na de daad tegen elkaar aan te liggen, soms nog wat te kletsen of knuffelen gaat bij mannen vaak het spreekwoordelijke kaarsje uit. En het letterlijke kaarsje trouwens ook, die heeft hij natuurlijk voor je aangestoken! “Na de sex een kusje en lekker slapen” werd er door één van de mannen gezegd. En daar hebben we het mee te doen. De volgende ochtend is er weer ruimte voor een goed gesprek. Nog meer dingen die mannen leuk vinden in bed kun je hier lezen.

Et toi?

Uiteraard kun je niet alle mannen over één kam scheren en hangt een goede vrijpartij af van de situatie, de personen en het moment. Ook voor vrouwen zullen er veel verschillende wensen en verlangens zijn, dat is zeker. Het zou te gek zijn als je in een reactie wilt laten weten hoe jij een ideale vrijpartij bestempelt. Share love!

CC foto: Dennis Brekke