Mannen met baarden? Woestaantrekkelijk!

man-baard

Ze zitten overal. Ik zie ze als ik over straat fiets, bij de koeling van de supermarkt, naast het stoplicht, op het terras, tram, kroeg, tennisbaan en op hippe borrels. Vooral op hippe borrels. En nu ook bij mij thuis. De man met de baard.

Nu ook met baard
Het is hip, hot en happening. Wonend in Amsterdam kun je er niet meer omheen. Al jaren vullen de straten zich met de meest goed geklede mannen die met hun quasi-nonchalante blik voorbij komen. Mooie schoenen, felgekleurd shirtje met daaroverheen een hip jasje. En nu ook met baard. I love it! Zo betrapte ik mezelf er op dat mijn mooie mannen-pagina op Pinterest haast louter gevuld is met zulke baardmannen. Waarom? Ik weet het niet. Misschien een oergevoel dat onbewust losgemaakt wordt?

Vlassige plukjes
Zoals met elke hype gaat het soms mis. Dan wordt de trend verkeerd geïnterpreteerd of onhandig uitgevoerd. In dit geval zijn het de mannen die nauwelijks baardgroei hebben en toch een verwoede poging doen om losse plukjes op hun gezicht te laten staan.

Gister zag ik er weer één. Je moet goed kijken, want ze vallen niet heel erg op. Van afstand lijken ze namelijk een gladgeschoren gezicht te hebben, maar als je dichterbij komt dan zie je heel plotseling her en der verdwaalde stukjes vlassig haar zitten. Plank misgeslagen. Niet elke trend is voor iedereen weggelegd en zo’n uitvoering doet afbreuk aan het geheel.

Uit de mode
Ik vraag me dan ook af of dit invloed heeft op hetgeen ik gister las. Er is namelijk uit onderzoek gebleken dat de aantrekkingskracht van de baard afneemt naarmate meer mannen hun baard laten staan. Is het dan slechts een kwestie van tijd voordat de mannen weer dagelijks met de scheerapparaten in de weer gaan? Ik stem tegen.

Baardmannen zijn aantrekkelijk, mannelijk en hebben nog altijd een hoog sexappeal. Wat vinden jullie?

baard

CC foto: Jakkaphan Sanitprem
CC gif: Tumblr