Blog Marjolijn: ‘Een onvergetelijke vakantie was het zeker, maar niet op de gewenste manier’

marjolein

Wat voor mij het grootste verschil is tussen mijn leven voor en na het moederschap, is het niet meer impulsief op reis kunnen gaan. Ik zie ertegenop om met twee kleintjes in mijn eentje over Schiphol te zwalken. Ik reisde altijd de hele wereld over en nu doe ik dat niet meer zo makkelijk.

Het is een offer dat ik graag maak hoor, begrijp me niet verkeerd. Huize Single Mama ging er afgelopen week even lekker tussenuit. Althans, dat was de bedoeling…

Een cadeau voor mijn moeder van 70

Ik ben op zoek gegaan naar een luxe verblijf op schappelijke afstand van ons huis, zodat de kids niet te lang in de auto hoeven te zitten. Ik combineerde onze vakantie met een cadeautje voor mijn moeder, zij is onlangs 70 geworden en mocht lekker met ons mee. We dachten dat het leuk zou zijn om dicht aan zee te zitten en kwamen al snel uit bij een luxe villapark in België.

‘VOL ENTHOUSIASME TOGEN WE AFGELOPEN ZONDAG RICHTING BELGIË’

Kosten nog moeite zouden zijn gespaard om dit luxe park op te tuigen. Luxe villa’s van alle gemakken voorzien. Ik wilde dezelfde gemakken als dat ik thuis heb dus besloot ik dan maar iets meer te betalen. Ik boekte een luxe villa voor vier personen. Vol enthousiasme togen we afgelopen zondag richting België. Mick kon niet wachten om met zijn emmertje en schepje naar het strand te gaan.

Vakantie vieren tussen aftandse trailerparken

Na tweeënhalf uur rijden kwamen we aan in West-Vlaanderen. De laan waar het park aan lag, maakte me al wat ongerust. Dat was een andere situatieschets dan de site deed vermoeden. Ook de razend drukke N-weg vlak naast het park, waar auto’s met 100 km per uur langs scheurden, vond ik beangstigend met die twee kleintjes op de achterbank. ‘Het park zal wel helemaal aan het eind in de duinen liggen’, dacht ik. Niet dus. Het lag midden tussen de aftandse trailerparken. Het hele park was omheind met ijzeren hekken die waren voorzien van groen gaas, zodat je de vreselijke omgeving niet kon zien.

‘MET GEVAAR VOOR EIGEN LEVEN BALANCEERDE IK DE TRAP AF MET BABY M. OP MIJN ARM EN MICK AAN DE HAND’

De luxe villa’s die je een onvergetelijke vakantie zouden bieden, lagen kont aan kont en blijken al snel zeer onveilig voor kleine kinderen. Een open trap zonder leuning, twee kamers die beide geen ruimte bieden voor kinderbedjes. Baby M. en Mick moesten met hun bedje half op de gang en de kasten konden niet open. Als single moeder zijn de momenten voor mezelf schaars. Als eenverdiener moet je zorgen voor het hele gezin en kunnen we er niet te vaak op uit. Des te groter was deze desillusie op het vakantiepark.

Het enige luxe aan de huisjes was een tv op je slaapkamer en een Nespresso-apparaat. Met gevaar voor eigen leven balanceerde ik de trap af met baby M. op mijn arm en Mick aan de hand. Huilend zat ik op de bank. Tegen mijn moeder zei ik: ‘Werk ik hier nou zo hard voor?’ Zo’n 600 euro betaalde ik voor vijf nachten. Omdat ik toch een ‘luxe’ vakantie wilde, waarin ik het me als single moeder in ieder geval qua faciliteiten makkelijk zou maken. Ik had een omheinde tuin gekozen, maar die werd door de naastgelegen huisjes gebruikt als shortcut naar hun geparkeerde auto’s. Als Mick weg zou rennen, zou hij op de drukke doorgaande weg belanden en in een bouwput van een flatgebouw in aanbouw belanden.

Een ‘luxe villapark’ aan een drukke autoweg

Op de plattegrond van het park werd de illusie gewekt, door duingras, dat het park gesitueerd is middenin de duinen. De drukke autoweg heeft het park gemakshalve niet vermeld op de kaart. De loopbrug die je in vijf minuten naar het strand zou leiden, leidde ons naar een duinpad ontoegankelijk voor kinderwagens en we liepen onszelf helemaal klem.

‘MAMA WAAR IS DE ZEE?’

Mijn hart brak toen ik mijn lieve Mickey zo teleurgesteld zag met zijn emmertje en zijn schepje: ‘Mama zee zoeken?’ Nu ik dit opschrijf schieten de tranen me weer in mijn ogen. Ik vind het vreselijk dat ik zoveel geld krijt ben. We zijn er nog geen 24 uur geweest omdat ik dit mijn kinderen, mijn moeder en mijzelf niet wilde aandoen. Op deze plek zit je als jong gezin volledig niet op de juiste plaats, het park is totaal niet ingericht voor kleine kinderen en in de buurt durf je in het donker niet over straat. En de zee? Die hebben we niet eens gezien.

Klacht

Nu zul je denken: ‘Schandalig, dien een klacht in!’, dit heb ik natuurlijk direct gedaan. Het grootste recreatiebedrijf van Nederland weigert in te gaan op alle punten die ik aangaf. Sterker nog ze doen het voorkomen alsof ik een zeurende gast was die nergens tevreden mee was.

‘De luxe bungalows aan de Belgische kust zorgen voor een onvergetelijke vakantie! 200 meter van het strand.’ Een onvergetelijke vakantie was het zeker, maar niet op de manier die ik zo graag had gewild.

Over Marjolijn

Marjolijn (37) is moeder van Mick en baby M. In 2015 besloot ze haar leven drastisch om te gooien en niet langer te wachten op de prins op het witte paard: ze koos voor het single moederschap. Voor Flaironline.nl blogt ze over haar avonturen als single moeder en de uitdagingen die zich aandienen. In het dagelijks leven is ze fulltime communicatieadviseur en blogt ze voor haar eigen website The Single Mama, voor (aanstaande) mama’s zonder of mét man. De foto’s van Marjolijn zijn gemaakt door Puur Beeld – Anne Verhoeven.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.