Meer entertainment-tips van de Viva-bloggers

Dinsdag kon je al de tv-, film- en muziektips lezen van Lara, Werner, Nike, Petra en NieuwsFee. Benieuwd naar de entertainment-tips van de andere bloggers? Voila!

Mayke:
Film: Álles van Darren Aronofsky. Requiem for a dream kwam hard binnen, The Fountain liet me niet meer los en The Wrestler en Black Swan zijn van hetzelfde kaliber meesterwerk. Intens, rauw & artistiek.
Album: Alanis Morissette – Jagged little pill. Jaren geleden een cassettebandje (!) geleend van een geschiedenisleraar. ‘Dit is echt iets voor jou’, was zijn uitleg. Het was geen liefde op het eerste gehoor, maar wel één voor het leven. De perfecte balans tussen passie en woede. Favoriete nummers: Uninvited, That I would be good en Joining you.
Serie: Friends. Oud, maar goud. Nooit geëvenaard. Mijn beste vriendin is de mildere versie van Monica. Toen zij en ik een appartement deelden en onze gemeenschappelijke vrienden over de vloer kwamen, waande ik me regelmatig in Central Perk.

Marlies:
Serie: Sherlock. I’m Sherlocked. Gigantisch. De droge Britse humor, sterke verhaallijnen en dodelijke cliffhangers zijn ronduit verslavend.  En Martin Freeman als Watson natuurlijk. Ik ben verliefd.
Film: Star Wars. De hele saga. Nog steeds. Zelfs na zes keer. Misschien is het wel weer tijd voor een marathon.
Album: Maroon 5 – Overexposed. Tijdens het hardlopen, tijdens het schrijven, tijdens de afwas, tijdens een drankje. Overexposed is gewoon lekkere muziek zonder pretentie. En dat vind ik deze zomer even heel heerlijk.

Lisette:
Serie: Sherlock. Ik twijfelde ook over Archer, Family Guy, South Park en Firefly, maar Sherlock had de allerverslavendste uitwerking. Eind van het jaar schijnen er nieuwe afleveringen te komen, dus IK ZIT AL KLAAR! KOM MAAR OP! (*Benedict Cumberbatch-fangirling-modus uit*) (psst Lisette, je behoort dus tot de Cumberbitches)
Film: Role Models is mijn favoriete film EVER. De cast bestaat uit al mijn lievelingsacteurs (Jane Lynch! ‘Well, well, well. If it isn’t Mr. Bullshit and Dr. I’m-full-of-shit?’ ‘Which one of us has the Ph.D?’)
Album: Alle albums van MuteMath (Ik denk dat Armistice en Odd Soul mijn favoriet zijn), omdat hun muziek echt gestoord (en) goed is. Absolution van Muse (maar eigenlijk alles van Muse, want MUSE!) en het Alive-album uit 2007 van Daft Punk. Ik ga ze een keer live zien, heb ik besloten.

Jedidjah:
Serie: nog niet hier op tv, in de VS loopt nu Under the Dome naar een boek van Stephen King. Over een dorp dat opeens onder een doorzichtige koepel terechtkomt. Goede mix van sci-fi, spanning en huiselijk drama.
Film: Byzantium van Neil Jordan, nog te zien in enkele filmhuizen. Is een film over vrouwelijke vampiers, maar dan net even anders dan je zou verwachten. Met de geweldige Saoirse Ronan en fascinerende Caleb Jones.
Album: al even uit, maar de laatste van David Bowie, The next day, is prachtig. Tip: bekijk online de bijbehorende clips bij de singles, want dat zijn intrigerende kunstwerkjes waar je af en toe ook nog een bekende acteur/actrice in voorbij ziet komen.

Binnenkort de laatste bloggerlijstjes!
Vertel vertel, wat zijn jullie aanraders?

Bron beeld: Sherlock (BBC)