Meer food-favorieten!

Vorige week konden jullie de eet-favorieten lezen van onder andere Lara, Lisette en Petra. Vandaag delen andere bloggers hun lievelingsgerechten. Waarin zet bijvoorbeeld Werner het liefst zijn vork?

Marlies:
Favoriete gerecht: Normaal zijn toetjes het eerste waar ik op bezuinig, maar ik teken voor een leven op de aardbeien met rabarbercello, hangop en crumble die ik proefde op Haarlem Culinair. Beter dan… laten we het maar gewoon op alles houden.
Favoriete drankje: De vanille Chardonnay van Specktakel in Haarlem. En die is dus van de kaart gehaald. Tijd voor een actiegroep. Verenigt u!
Favoriete restaurant: Specktakel. Ondanks dat ze mijn wijn geschrapt hebben. Ze hebben een wereldse keuken met echt van alles! Kangoeroe, krokodil, struisvogel. Bier drinken moet je bij de Jopenkerk doen en blut zijn met een pizza bij Woodstone. Ik ben verliefd op Haarlem.
Favoriete keuken: Mijn vader zijn keuken. Hij heeft vegetarisch stoofvlees uitgevonden. Dan ben je een held.

Nieuwsfee:
Favoriete gerecht: Ik ben verslaafd aan roti, dat kan ik elke week wel eten. Maar ik word ook heel blij als het aspergeseizoen weer aanbreekt.
Favoriete drankje: Ik ben zo’n zeldzaam type dat niet van alcohol houdt, maar ik word intens gelukkig van vruchtensap, pure perziksap zonder toevoegingen is wel topfavoriet met als goede tweede mangosap.
Favoriet restaurant: Heb ik eigenlijk niet, maar in Rotterdam zijn op de Witte de Withstraat heel wat juweeltjes van eettentjes te vinden.
Favoriete keuken: ik ben toch wel van de Hollandse pot, maar Italiaans vind ik ook erg lekker.

Werner:
Favoriete gerecht: Wraps. Warme, koude, met kip erin of zalm. Stop het in een wrap en je hebt een happy Werner. Ook word ik erg blij van gado-gado, al kan ik het volgens Indische vriendinnen niet goed uitspreken (gaaado-gaaado, met een zachte g).
Favoriete drankje: Cola light. En ’s avonds gooi ik er soms rum in om het nog lekkerder te maken.
Favoriete restaurant: Den Dieje in Roosendaal, maar nu ik dat ‘m Google ontdek ik dat tv-kok Jeremy Vermolen is gestopt en dat zijn restaurant een Italiaans restaurant is geworden. Echt, de wereld gaat naar de klote.
Favoriete keuken: Mexicaans. Burrito’s, taco’s, nacho’s, tortilla’s en dat alles graag met bijpassende muziek.

En tot slot mijn eigen favo’s:
Favoriete gerecht: Pasta. Lasagne, ravioli, tagliatelle… een week zonder het Italiaanse deeggoedje is een week niet geleefd. Met lekker veel groenten erbij en een goede saus. En ik ben ook dol op maaltijdsalades. Wel zelf in elkaar geflanst, die kant en klare exemplaren van de AH sla ik liever over.
Favoriete drankje: Chardonnay! Bij de koffie limoncello. En thee voor overdag.
Favoriete restaurant: Sodafine in Den Haag. Daar krijg je een driegangen-verrassingsmenu voor 25 euro van hoogstaande kwaliteit. Als je goed Italiaans wilt eten in Den Haag, moet je naar Sapori d’Italia of Giuliano‘s.
Favoriete keuken: Italiaans dus! 😉

Hebben jullie nog aanraders op culi-gebied?

Bron beeld: thinkstock