Met deze zoete spareribs scoor je punten!

Leuk hoor, zo’n foto van een bord spaghetti bewerkt met een filterapp die je deelt met je vrienden op Facebook, maar waarom niet je vrienden uitnodigen om het op te komen eten? Ik ben een foodie, er leeft een Surinaamse tante in mij die het liefst de hele dag in de keuken staat, maar het hoeft van mij allemaal niet zo glamorous. Regelmatig komen er mensen bij mij eten en wat ik dan het liefst maak? Gewoon zoete spareribs. Simpel. Niet mooier dan het is. Maar wel om je vingers bij af te likken:

Bereidingstijd:
15 minuten voorbereiding
60-90 minuten koken
15 minuten in de oven

Wat heb je nodig?

  • Bouillonblokje
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • Naturel spareribs van de slager (ongeveer één rack per persoon)
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • Scheutje ketjap manis (eventueel sambal voor de pittige variant)

Hoe te maken ?
Doe de spareribs in een pan met kokend water, zorg dat ze helemaal onder water liggen. Laat dit samen met een bouillonblokje een uur tot anderhalf uur koken. Hoe langer je ze kookt, hoe malser het vlees. Zet de oven op 180 graden en maak alvast de marinade klaar. Dit doe je door de ketchup, ketjap en de bruine suiker met elkaar te vermengen. Als de spareribs lang genoeg in de pan hebben gelegen, kun je ze bestrijken met de marinade. Het is lekker om deze nog heel even te laten intrekken. Vervolgens plaats je de spareribs nog een kwartiertje in de oven en klaar is de heerlijke maaltijd! Lekker met een stokbroodje kruidenboter en maiskolven.

Bron foto: Thinkstock