Blog Michelle: Bungalup

Bungalup

Aanvankelijk zou ik helemaal niet gaan, maar twee weken geleden kon ik de druk om Bungalup te missen niet meer handelen en kocht alsnog een kaartje. Ik besef meer en meer dat ik over drie maanden geen twintiger meer ben, dus bedacht ik onlangs dat ik daarom maar zo veel mogelijk uit mijn weekenden moet halen. Nu kan het nog. Zoiets.

Voor de lezers die zich nu met opgetrokken wenkbrauwen afvragen wat Bungalup is: Bungalup is een jaarlijks festival in een bungalowpark (vandaar de naam, waar ik overigens pas na vier jaar achter kwam). Dit vakantiepark ligt ver van de bewoonde wereld en heeft van origine zó’n burgerlijk karakter dat je eierstokken er spontaan van lam worden gelegd. Een familiepark met normaliter zó veel kinderen dat je weet dat er van sex nooit sprake is. Behalve tijdens Bungalup. Dan verandert dit brave familiepark in een driedaagse feestutopie waar louter gezondigd wordt door hedonistisch Nederland. Een perfecte mix: Lowlands, carnaval, Gay Pride en het huisfeestje van je buurman ineen. Een festival waar een mens alleen maar zielsgelukkig van kan worden.

Door de aankoop was mijn portemonnee in één klap een stuk lichter – ikzelf helaas niet. En dat weegt wat (haha) op Bungalup, want daar spendeer je namelijk uren in een zwembad. Nu vind ik zwemmen in een zwembad normaal zo ongeveer de hel: natte lijven die tegen je aan schuren, het dreigende levensgevaar kopje onder te gaan, de immer aanwezige grapjas die een bommetje maakt nét waar je naast staat en alle vreemde lichaamssappen die onbewust uitgewisseld worden via het water. Gek genoeg maakte het mij op Bungalup niet uit. Ik ging er voor driehonderd procent in mee.

Als ik erover nadenk: eigenlijk geldt dit voor het hele Bungalup-weekend – het maakt gewoon allemaal niet uit. Niks is te gek en je moet wel van heel goede huize komen, wil je al dan niet onbewust wat grenzen overschrijden en principes aan de kant gooien. Wat je normaal nooit zou doen, doe je nu wel. Het feit dat ik als Katy Perry in een blauwe tutu op een talentenjacht stond en als indiaantje naar een sprookjesbal ging, zegt alles. Net als het feit dat we geheel willekeurig huisjes binnen zijn gelopen om een ongevraagde polonaise te starten, er tientallen handstanden en radslagen zijn gemaakt, er waarschijnlijk ook buiten het zwembadwater genoeg lichaamssappen zijn uitgewisseld en complete huisjes werden omgebouwd tot feestpaleizen…

En of ik dan te oud word om me zo te gedragen? Een familiepark kan nu eenmaal niet zonder kinderen en ik ben ook de beroerdste niet. Happy to help!


Michelle Bakker (29) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

De kanariegele bank
Drama op de spoedkliniek
Karaoke
Barman
Krols
Gourmetten
Tepels & tape
Telefoonleed
Ziek
Polderglamour
Bril
De partyfotograaf
Halloween is verschrikkelijk
De Negen Straatjes
BN’ers
Playboy
Oplapdag (deel II)
Oplapdag (deel I)
Dokter Jochem
Staat je goed
Chill
Tramtrauma
Koken is kut

Lowlands
Kerrrmis
Steppen

Op de camping

Tinder
Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is