Blog Michelle: De partyfotograaf

Ik heb een nieuwe staatsvijand: de partyfotograaf. En ik zal gelijk even uitleggen waarom. Een aantal maanden geleden had ik een heerlijke avond, dus keek ik daarna herhaaldelijk op Facebook of de foto’s van het feest online stonden. Die verwachtte ik minstens zo leuk als de avond zelf. Na een dag of vier was het zover en scrollde ik gretig door de selectie om te kijken waar mijn vriendinnen en ik op stonden. Ik. Schrok. Me. Dood. Een mensonterend resultaat. Ik lachte net iets te gul, mijn hoofd zag zo wit dat het leek alsof ik een feestje in Tsjernobyl had gehad en de flits spiegelde precies in mijn beide brilglazen. Er staat een paaaard in de club, hoho.

Toen ik verder klikte begreep ik dat er twee soorten poses zijn waarmee je blijkbaar nooit de mist in kan gaan. Het hele album stond er vol mee. Heel Amsterdam wist er blijkbaar vanaf, behalve ik.

Eén pose gaat ongeveer zo. Jonge dames staan met één arm in de lucht die tegelijkertijd subtiel de navel ontbloot. Met de andere hand drinken ze middels een rietje van een transparant drankje, vermoedelijk een gin-tonic. Ze lijken zo intens te genieten van de muziek en sfeer dat ze niet eens door hebben gehad dat er een foto gemaakt werd, want ze kijken met een neergeslagen blik en ellenlange wimpers naar de grond.

Bij de tweede pose kijken ze vooral nonchalant opzij. Ze hebben de ogen losjes gesloten en lachen subtiel alsof ze de hula op Hawaï doen. Hun zeemeerminnenhaar is galant naar één kant geslagen en danst zoals dat van Pam in de shampooreclame uit 1995. Maar gezien ze niet ouder zullen zijn dan een jaar of 23 is het de vraag of ze dan überhaupt weten waar ik het over heb.

Ik ben dan misschien geen 23, maar ik vond het het proberen waard. Dus toen de fotograaf zich gretig een weg door het publiek aan het fotograferen was, was ik helemaal voorbereid. Benieuwd naar het resultaat vroeg ik ‘m of ik een sneakpeek mocht.

“Oh, nee sorry, ik heb ‘m al verwijderd. Ik zet alleen foto’s online die fashion-verantwoord zijn.”


Michelle Bakker (29) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

Halloween is verschrikkelijk
De Negen Straatjes
BN’ers
Playboy
Oplapdag (deel II)
Oplapdag (deel I)
Dokter Jochem
Staat je goed
Chill
Tramtrauma
Koken is kut

Lowlands
Kerrrmis
Steppen

Op de camping

Tinder
Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is